Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Jurisprudenta comentata in materia achizitiilor publice. Volumul VI

ISBN/ISSN: 978-606-27-0822-1
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 85,00 RON
76,50 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Lucrarea de fata expune, rezumativ, in jur de 400 de hotarari judecatoresti din domeniul achizitiilor publice, unele pronuntate inclusiv in cursul anului 2017, scotand in evidenta modul in care instantele interpreteaza si aplica dispozitiile cadrului legal specific. Astfel, sunt valorificate acele solutii de caz pe care autorul le-a identificat ca fiind cele mai utile si de interes pentru specialistii preocupati de intelegerea si depasirea vastei problematici a materiei achizitiilor publice, stiut fiind ca hotararile instantelor trebuie cunoscute nu numai pentru a fi puse in aplicare, ci si pentru a se evita viitoare litigii, iar atunci cand se intampla ca ele sa apara, hotararile anterioare pot reprezenta puncte de reper si stabilitate juridica, in sensul ca lucrul judecat la un anumit moment sa fie judecat la fel si in viitor. „Faptul ca acelasi sistem de justitie, care utilizeaza aceleasi instrumente juridice, poate pronunta hotarari foarte diferite in cauze similare genereaza incertitudine si poate da nastere chiar la suspiciuni de coruptie”, se arata in Raportul tehnic care insoteste Raportul Comisiei Europene privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de cooperare si de verificare, dat publicitatii la inceputul anului.

Avand in vedere ca ne aflam inca in etapa de trecere de la vechea la noua reglementare, in cuprinsul volumului VI au fost sintetizate decizii ale tuturor curtilor de apel, precum si ale altor instante cu competenta in domeniu, pronuntate atat sub imperiul Legii nr. 101/2016 privind remediile si caile de atac, dar si in temeiul Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2006, care isi pastreaza puterea edificatoare si in prezent.

Aproape toate hotararile sunt insotite de comentarii explicative sau de referinte (care au asociate scurte descrieri), prin intermediul carora cititorul are posibilitatea sa cunoasca punctual atat opiniile autorului, cat si evolutia si orientarea divergenta sau convergenta a practicii judiciare documentate.

Cartea se adreseaza unui spectru larg de cititori, juristi sau nejuristi, din cadrul autoritatilor contractante, operatorilor economici, institutiilor cu atributii de control etc., interesati de cunoasterea solutiilor instantelor in domeniul achizitiilor publice.

Din dorinta de a facilita cautarea anumitor spete, editura pune la dispozitia cititorilor cuprinsul agregat al tuturor volumelor acestei culegeri jurisprudentiale de referinta (click aici).

Detalii tehnice
Data Aparitiei16 mai 2017
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini592
Tip coperta165x235 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare, act. 09.01.2017

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare, act. 09.01.2017

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
30,00 RON 27,00 RON

Contenciosul fiscal. Practica judiciara adnotata si reglementarea din NCPF

Practica judiciara adnotata si reglementarea din noul Cod de procedura fiscala
49,00 RON 44,10 RON
Indisponibila
Legislatia privind achizitiile publice
DE ACELASI AUTOR

Remedii si cai de atac in domeniul achizitiilor publice

Legea nr. 101/2016 – geneza, interpretare, limite, perspective
165,00 RON 148,50 RON
Indisponibila
Legislatia privind achizitiile publice
Indisponibila
Noua legislatie privind achizitiile publice - actualizat 9 iunie 2016

Noua legislatie privind achizitiile publice 09.06.2016

Cu un comentariu introductiv de Dumitru-Daniel Serban
30,00 RON 27,00 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE
NOU
In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

The appearance in law. L’apparence en droit
300,00 RON 270,00 RON
NOU
Drept administrativ. Manual practic. Introducere in dreptul administrativ. Institutii politico-administrative - Flavia Lucia Ghencea

Drept administrativ. Curs universitar. Manual practic Vol. I

Introducere in dreptul administrativ. Institutii politico-administrative
49,00 RON 44,10 RON
NOU
Actiunea in contencios administrativ_Dima

Actiunea in contencios administrativ

Comentarii, doctrina si jurisprudenta
70,00 RON 63,00 RON