Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Tudor Chiuariu

Este doctor in drept „magna cum laude” al Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi (2011), cu o teza despre „Garantiile procedurale acordate acuzatului intr-un proces penal, potrivit Conventiei Europene a Drepturilor Omului”, sub indrumarea reputatului profesor emerit de drept procesual penal Grigore Theodoru. De-a lungul carierei academice a predat cursuri si seminarii in materiile dreptului administrativ, dreptului constitutional, dreptului Uniunii Europene, arbitrajului intern si international. A urmat stagii postuniversitare la Central European University – CEU, Budapesta; Academy of European Law – ERA, Trier; Universiteit Leiden, Haga.
De asemenea, este avocat, partenerul fondator al firmei de avocatura „Chiuariu & Asociatii” si arbitru in litigii interne si internationale. In calitate de avocat, a reprezentat clienti in litigii internationale complexe in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Curtii Internationale de Arbitraj de pe langa Camera Internationala de Comert (ICC Paris) si Tribunalului Arbitral Sportiv (CAS/TAS).

Incepand cu anul 2005 a asumat functii de demnitate publica, fiind, pe rand, Secretar de Stat in Cadrul Cancelariei prim-ministrului Romaniei (2005-2007), calitate in care a infiintat si a condus Departamentul pentru Lupta Antifrauda – DLAF, structura specializata in controlul fondurilor europene; Ministru al Justitiei (2007); Consilier de Stat al prim-ministrului Romaniei (2008). In 2008 a fost ales deputat, fiind membru al Comisiei juridice, de disciplina si imunitati si al Comisiei pentru afaceri europene (2008-2012), iar in 2012, senator, activand in cadrul Comisiei juridice, de numiri, disciplina, imunitati si validari, al Comisiei pentru drepturile omului, culte si minoritati si al Comisiei pentru constitutionalitate, libertati civile si monitorizare a executarii hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului.

A publicat, in calitate de autor, The caducity of the Cooperation and Verification Mechanism after the entry in force of the Lisbon Treaty, in Analele Universitatii Titu Maiorescu, Drept, Serie noua, 2015, anul XIV, Partea a II-a si, in coautorat cu Roxana Giurea, Arbitrajul intern si international, Ed. Universul Juridic, 2012.

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina

Controlul averilor, incompatibilitatilor si conflictelor de interese

Legislatie, doctrina, jurisprudenta
40,00 lei 36,00 lei