Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare, act. 09.01.2017

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
ISBN/ISSN: 978-606-27-0745-3
Editura: Hamangiu
30,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Codul penal. Codul de procedură penală. Legile de executare reuneşte textele la zi ale celor două coduri penale în vigoare şi, pe lângă acestea, include şi cele două legi de executare a pedepselor, a măsurilor privative şi neprivative de libertate – Legile nr. 253 şi nr. 254 din 2013.

Ca toate lucrările din seria de legislaţie a Editurii Hamangiu, Codul penal. Codul de procedură penală. Legile de executare cuprinde, pe lângă textele consolidate ale codurilor (redate întocmai după Monitorul Oficial), dispoziţiile interpretative şi de aplicare, precum şi prevederile referitoare la situaţiile tranzitorii din legile de punere în aplicare, toate acestea reproduse sub fiecare articol din cod. Acolo unde este cazul, la finalul articolelor veţi regăsi indicate, cu caractere italice, şi dispoziţiile corespondente din reglementările anterioare, dar şi numeroase note de trimitere către legislaţia conexă.

De asemenea, sunt redate în extras deciziile Curţii Constituţionale prin care s-a constatat neconstituţionalitatea unor articole din coduri sau din legile speciale, precum şi deciziile de admitere a recursurilor în interesul legii (RIL) şi hotărârile prealabile (HP) pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în exercitarea atribuţiilor exclusive care îi revin privind asigurarea unei practici judiciare unitare. Motivarea lor integrală poate fi consultată online la adresa http://bibliotecahamangiu.ro/.

Atât Codul penal, cât şi Codul de procedură penală sunt însoţite de o tablă de materii şi un index alfabetic detaliat, care nu fac parte din textele oficiale, ci au fost întocmite de redacţia Editurii Hamangiu, pentru a facilita orientarea şi identificarea mai rapidă a instituţiilor/cuvintelor-cheie căutate.

Această ediţie a lucrării Codul penal. Codul de procedură penală. Legile de executare este tipărită în format A5 (145x205 mm) şi pe hârtie ofset, ceea ce îi aduce un plus de calitate şi ajută la parcurgerea cu uşurinţă a textelor prezentate în cuprinsul ei.

 

Detalii tehnice
Data aparitiei18 iul. 2017
Categorie generalaLegislatie
Numar pagini640
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata
Editiea 16-a
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Codul de procedura civila si 12 legi uzuale- Actualizat 21 martie 2017

Codul de procedura civila si 12 legi uzuale, act.17.01.2017

Studiu introductiv – Analiza modificarilor aduse prin Legea nr. 17/2017 – Roxana Stanciu
27,00 RON
Indisponibila
Legislatia profesiei de avocat - Dinu, Spiridon

Legislatia profesiei de avocat (act. 25.06.2017), ed. a 17-a

Editie ingrijita si adnotata de Madalina Dinu si Stefan Spiridon
30,00 RON