Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Sedinta de judecata in procesul civil

ISBN/ISSN: 978-973-115-713-9
Editura: C.H. Beck
39,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
   Lucrarea este prima monografie de acest fel, consacrata sedintei de judecata in procesul civil, iar utilitatea ei teoretica si practica este evidenta. Principala calitate a acesteia o constituie bogatia de informatii si solutii pe care o aduce, autorul  examinand cu atentie legislatia in materie, doctrina si, atunci cand a fost cazul, jurisprudenta instantelor romane.

   Substanta lucrarii este intarita si de faptul ca autorul a analizat si aspecte mai putin cercetate in lucrarile de procedura civila, cum ar fi repartizarea dosarului constituit, traseul dosarului anterior sedintei de judecata, profilul psihologic al judecatorului, aptitudinile de comunicare ale judecatorului in sedinta de judecata, corelatia dintre incidentele procedurale, exceptiile si sanctiunile procesuale care pot influenta cursul normal al sedintei de judecata, traseul dosarului dupa incheierea sedintei de judecata.

   Autorul nu s-a multumit sa examineze legislatia in vigoare, solutiile actuale din doctrina si jurisprudenta, ci a cercetat si solutiile Proiectului Codului de procedura civila, exprimandu-si, atunci cand a fost cazul, propriul punct de vedere.

   Lucrarea este rezultatul nu numai al unei munci de cercetare atente, ci si a experientei practice a autorului, aceea de judecator si, in prezent, Presedinte al Tribunalului Mehedinti.
Prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu

Detalii tehnice
Data aparitiei19 mar. 2010
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini416
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Sanctiunile procedurale in materie civila
Indisponibila
Imagine Noul Cod civil si Legea de punere in aplicare 20.01.2013

Noul Cod civil si Legea de punere in aplicare 20.01.2013

corespondenta cu reglementarile anterioare, legislatie conexa si index alfabetic, actualizat 20 ianuarie 2013
18,30 RON