Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dorin Jorea

Studii: este licentiat al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai (2012). Urmeaza studiile programului de master: „Institutii de drept privat”, al aceleiasi facultati, obtinand diploma de Master in Drept in 2013. In 2014, acesta este laureat in cadrul programului „Bourses du Gouvernement Français (BGF) — doctorat en cotutelle”. In 2019, ii este acordat gradul(titlul) de Doctor in Drept atat din partea Université de Nantes, cat si a Universitatii Babes-Bolyai, ca urmare a sustinerii tezei: „Vointa eficienta juridic” pentru care a primit calificativul Excelent/Summa Cum Laude.

Activitate profesionala: In prezent, este asistent universitar in cadrul Universitatii Babes-Bolyai, Facultatea de Drept, Departamentul de drept privat, desfasurandu-si activitatea didactica la disciplinele: „Introducere in Dreptul civil I” si „Introducere in Dreptul civil II”. Totodata, este si redactor-coordonator al revistei „Studia Universitatis Babes-Bolyai Iurisprudentia”.

Publicatii: A publicat mai multe studii in reviste de specialitate, dintre care amintim: Vointa eficienta juridic, Hamangiu, 2022 Contractele electronice ale minorilor, in Analele Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Seria Stiinte Juridice, t. LXV, Stiinte juridice, 2019, Supliment; Contractele incapabililor considerate valide legal, in volumul „In Honorem Dan Chirica”, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2018; Donatii din bunurile parintelui nebun – o privire istorica, in Studia Universitatis Babes-Bolyai Iurisprudentia nr. 4/2017; Petite histoire des mesures de protection des incapables en droit français, in Studia Universitatis Babes-Bolyai Iurisprudentia nr. 2/2015; Acces la justitie si drepturi politice in contextul dizabilitatii, in Studia Universitatis Babes-Bolyai Iurisprudentia, nr. 4/2014; Exista vreo obligatie de a permite angajarea pe piata muncii ori mentinerea pe post a persoanelor cu deficiente mintale ori psihice grave?, in Revista de drept social, nr 8/2013.

 

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina
-20%
In curand
Vointa eficienta juridic autor Dorin Jorea Editura Hamangiu