Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Legislatia privind achizitiile publice. Actualizata 01 mai 2023

ingrijita de Dumitru-Daniel Serban
ISBN/ISSN: 978-606-27-2209-8
Editura: Hamangiu
50,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Incadrarea destinatarilor legii in coordonatele sale, cu precadere a autoritatilor publice, presupune constientizarea si asimilarea ei, facilitate indeobste prin demersuri de actualizare, consolidare si diseminare intr-un format prietenos cu cititorul, precum culegerea Legislatia privind achizitiile publice, ajunsa la a patra editie. Asemenea proiecte editoriale sunt impuse de evolutia dreptului, ca fenomen inerent evolutiei societatii, indiciu al vietii insesi. Din cauza principiului generalitatii legilor, continutul acestora nu poate prezenta precizie absoluta, dupa cum a observat de atatea ori Curtea Constitutionala, fiind fireasca o periodica ajustare normativa, secondata de revizuirea culegerilor legislative. Evident, domeniul achizitiilor publice nu este scutit de postulatul primenirii legislative, dovada stand multiplele adnotari semnalate in lucrare. Profesionistii domeniului sunt obligati sa dea dovada de ridicata prudenta in exercitarea profesiei lor, acordand atentie speciala evaluarii riscurilor pe care aceasta le prezinta, unul dintre ele fiind reprezentat tocmai de asimilarea frecventelor interventii legislative, risc pe care am incercat sa il eliminam prin aducerea la zi a cuprinsului celor cinci acte normative alaturate.
Achizitiile publice intereseaza nu doar mediul comercial, de afaceri, ci intreaga societate, doritoare ca acestea sa se desfasoare corect, iar, pe de alta parte, interesul public cere ca procedurile de atribuire sa se deruleze intr-un interval de timp foarte scurt, deziderate pe care volumul Legislatia privind achizitiile publice isi propune sa le acopere, asigurand profesionistilor varianta adusa la zi a legislatiei primare si secundare a domeniului, materializata intr-un instrument de lucru la indemana, facil de consultat si de transportat. El este menit sa sprijine achizitorii publici, partenerii acestora, decidentii pe linie legislativa sau executiva, organele de control, forurile jurisdictionale, avocatii, cercetatorii, cadrele didactice, studentii, precum si orice alti subiecti care manifesta interes in aprofundarea procedurilor de atribuire. 

Culegerea cuprinde:
  - Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice si Normele metodologice de aplicare (H.G. nr. 395/2016); 
  - Legea nr. 99/2016 privind achizitiile sectoriale si Normele metodologice de aplicare (H.G. nr. 394/2016);
  - Legea nr. 101/2016 privind remediile si caile de atac in materie de atribuire a contractelor de achizitie publica, a contractelor sectoriale si a contractelor de concesiune de lucrari si concesiune de servicii, precum si pentru organizarea si functionarea Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor.
Acolo unde este cazul, sub articole se fac trimiteri la ordinele si instructiunile presedintelui Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice emise in vederea asigurarii interpretarii si aplicarii unitare a dispozitiilor legale in domeniu, precum si la alte acte normative conexe.
Aceasta editie include ultimele modificari aduse prin Legea nr. 75/2023 (M. Of. nr. 276 din 3 aprilie 2023), Legea nr. 100/2023 (M. Of. nr. 321 din 18 aprilie 2023) si H.G. nr. 336/2023 (M. Of. nr. 328 din 19 aprilie 2023).

Legislatia privind achizitiile publice este tiparita in format A5 (145x205 mm), pe hartie ofset.

1. Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice
2. Normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achizitie publica/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 (Hotararea Guvernului nr. 395/2016)
3. Legea nr. 99/2016 privind achizitiile sectoriale
4. Normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului sectorial/acordului-cadru din Legea nr. 99/2016 (Hotararea Guvernului nr. 394/2016)
5. Legea nr. 101/2016 privind remediile si caile de atac in materie de atribuire a contractelor de achizitie publica, a contractelor sectoriale si a contractelor de concesiune de lucrari si concesiune de servicii, precum si pentru organizarea si functionarea Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor

Detalii tehnice
Data aparitiei09 mai 2023
Categorie generalaLegislatie
Numar pagini456
Format145x205 mm
Tip copertaCarte brosata
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept administrativ