Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept international public. Editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-27-2179-4
Editura: Hamangiu
50,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Lucrarea Drept international public, aflata la cea de a doua editie, prezinta, intr-o maniera concisa si sintetica, cele mai importante institutii ale vastului domeniu al dreptului international public, urmarind o structura care sa ofere o lectura facila si, totodata, aprofundata, pentru studentii care se intalnesc pentru prima data cu notiunile discutate.

Cursul expune pe rand principalele domenii de referinta ale dreptului international public, pornind de la originile dreptului, aparitia si formarea dreptului international, pana la reglementari, notiuni si concepte care influenteaza in prezent scena relatiilor internationale si a dreptului international.

Noua editie a prezentei lucrari cuprinde douasprezece capitole care trateaza aspecte precum: tratatele internationale si cutuma internationala, ca principale izvoare ale dreptului international, statele si organizatiile internationale, subiecte centrale ale dreptului international public, populatia si teritoriul de stat in dreptul international sau regimul juridic al marii teritoriale, raspunderea in dreptul international public si solutionarea pasnica a diferendelor internationale. Astfel, pe langa revizuirea capitolelor existente, noua editie a fost imbogatita cu doua noi capitole. Alaturi de acestea, cititorii vor regasi si anexe care cuprind textele unor conventii, statute internationale reprezentative si Carta Natiunilor Unite.

Cursul Drept international public reprezinta un instrument eficient in studiul materiei cu acelasi nume, insa poate fi utilizat cu succes si de catre publicul larg interesat de conceptele si problemele variate ale dreptului international public.

Detalii tehnice
Data aparitiei17 nov. 2022
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini232
Format145x205 mm
Editiea 2-a
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Mihail Niemesch
-20%
Drept international public_Niemesch

Drept international public

Curs pentru uzul studentilor de la specializarea Relatii Internationale si Studii Europene
35,00 RON 28,00 RON