Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Protectia internationala a drepturilor omului. Caiet de seminar

ISBN/ISSN: 978-606-27-2237-1
Editura: Hamangiu
50,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Dupa publicarea cursului de Protectia internationala a drepturilor omului in anul 2018, era iminenta aparitia unui caiet de seminar care sa urmareasca materia tratata in curs. Astfel, caietul de seminar este impartit in sapte lectii care corespund celor sapte seminare din semestru. Considerand ca pedagogia facultatilor de drept trebuie sa se bazeze, astfel, pe o stransa alianta intre curs si seminare, teorie si practica, echipa noastra formeaza un intreg. Seminarele urmaresc cursul si pregatesc pentru exercitiile care pot fi prezentate la examenul final.
Prin aceasta carte ne propunem sa le oferim studentilor si masteranzilor nostri o cunoastere a aspectelor juridice ale protectiei internationale a drepturilor omului, abordand in acelasi timp dezbaterile sociologice si culturale pe care le genereaza acest subiect. 
Lucrarea este deschisa tuturor tipurilor de profiluri si indispensabila in cadrul a numeroase cursuri de drept. Prelegerile noastre se vor baza in mod necesar pe cunostinte fundamentale de drept international public, pe care le vom reaminti atunci cand va fi necesar. Diferitele drepturi protejate sunt prezentate intr-un mod dinamic, precum si obligatiile statelor de a garanta protectia drepturilor omului si a diferitilor titulari de drepturi (indivizi, grupuri).
Caietul de seminar insista, de asemenea, pe numeroasele sisteme de protectie internationala a drepturilor omului instituite la nivel universal, precum si la nivel regional (in special european), prin studierea diferitelor institutii, proceduri si surse de drept ale acestora.
Speram ca prin exercitiile pe care le propunem, sa dezbatem la seminar despre o gama larga de situatii juridice, la care sa oferim sugestii si sfaturi pentru situatiile concrete din viata cotidiana.

Laura-Cristiana SPATARU-NEGURA este lector universitar doctor la Facultatea de Drept a Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti si avocat in Baroul Bucuresti.

Detalii tehnice
Data aparitiei13 mar. 2023
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini256
Format145x205 mm
Tip copertaCarte brosata