Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Protectia europeana a drepturilor omului

ISBN/ISSN: 978-606-27-1072-9
Editura: Hamangiu
60,00 lei
54,00 lei
Disponibilitate: In stoc

In prezenta lucrare, aflata la cea de a cincea editie, sunt examinate mecanismele de functionare a tuturor institutiilor ce ocrotesc drepturile si libertatile fundamentale ale omului, esentiale intr-o societate democratica, autoarea facand numeroase trimiteri la hotararile instantelor internationale (peste 400 de cauze citate).  

Cartea este structurata in cinci parti, astfel: aspecte privind protectia juridica a drepturilor omului la nivel universal, sistemul european de protectie a drepturilor omului, drepturile garantate de Conventia europeana, protectia drepturilor economice, sociale si culturale ocrotite in cadrul Consiliului Europei, precum si alte sisteme de protectie a drepturilor omului in Europa.

In partea finala sunt redate textul Conventiei, cu trimiteri la modificarile viitoare aduse prin Protocolul nr. 15, ratificat de Romania, protocoalele aditionale, precum si modelul de formular pentru cererile individuale adresate Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Lucrarea este utila studentilor facultatilor de drept si profesionistilor, dar si oricarei persoane ce manifesta interes pentru problematica abordata.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 12 apr. 2018
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 360
Format 165x235 mm
Editie a 5-a
Format Carte brosata