Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Conventia europeana a drepturilor omului. Actualizata la 1 octombrie 2018

Editie actualizata la 1 octombrie 2018
Autor: ***
ISBN/ISSN: 978-606-27-0766-8
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 19,00 RON
7,60 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Cartea de fata reuneste principalele reglementari necesare unei persoane care doreste sa formuleze o plangere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Lucrarea cuprinde Conventia europeana a drepturilor omului si protocoalele sale aditionale, inclusiv Protocoalele nr. 15 si nr. 16, Regulamentul Curtii, precum si legislatia interna in materie.

Regulamentul Curtii, tradus in limba romana si cuprins in prezenta editie, include ultimele modificari in vigoare de la 1 august 2018, care se refera la cererile de aviz consultativ in temeiul Protocolului nr. 16 aditional la Conventie, intrat in vigoare de la aceasta data pentru statele care l-au semnat si ratificat.

De asemenea, in volumul Conventia europeana a drepturilor omului au fost traduse si integrate toate instructiunile practice (privind deschiderea procedurii in fata Curtii, masurile provizorii si satisfactia echitabila, transmiterea de catre Guverne, respectiv de catre reclamanti a documentelor prin sistemul electronic, observatiile scrise si cererea privind anonimatul), dar si explicatiile in legatura cu cererile si procedurile de urmat (formularul de cerere, notele privind completarea acestuia si procura, precum si greselile comune in completarea formularului de cerere si cum pot fi ele evitate).

Conventia europeana a drepturilor omului este tiparita in format A5 (145x205 mm), pe hartie ofset.

Detalii tehnice
Data Aparitiei12 oct. 2018
Categorie generalaLegislatie
Numar pagini184
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata
Editiea 14-a