Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Doctrine juridice - curs si caiet de seminar - editia a 9-a

ISBN/ISSN: 978-606-39-0839-2
65,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Simona Cristea a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti. Este absolventa si a Institutului National al Magistraturii. In anul 2003, isi sustine teza de doctorat la Universitatea Paris I, Panteon-Sorbona, teza pentru care a obtinut mentiunea maxima din sistemul francez, „foarte onorabil cu felicitarile juriului”, fiind astfel al doilea roman doctor in drept la Sorbona, dupa 70 de ani (primul roman doctor in drept la Sorbona a fost in anul 1933).
 
De la absolvirea facultatii, a functionat in invatamantul superior juridic, fiind preparator, asistent, lector, conferentiar, si la ora actuala, profesor universitar.
 
Este autor al mai multor studii si articole, precum si al unei lucrari de practica judiciara, si a participat la seminarii stiintifice in domeniul dreptului public, atat in tara, cat si in strainatate.
 
Caietul de seminar isi propune sa prezinte studentilor, in completarea cursului de Doctrine juridice, o selectie de texte si intrebari care ajuta la aprofundarea operelor marilor ganditori, creatori de scoli, teorii sau curente juridice.
 
Cunoasterea marilor idei ale scolilor de gandire juridica nu este doar un simplu exercitiu destinat largirii culturii generale a studentului, ci permite viitorului jurist intelegerea etapelor de formare a dreptului, a evolutiei institutiilor sale fundamentale, dandu-i, astfel, sansa viitorului jurist de a face interpretari corecte si utile ale normei de drept mai tarziu, cand va fi parasit bancile facultatii si se va confrunta cu realitatea, de multe ori dura, a practicii dreptului.

Detalii tehnice
Data aparitiei27 mai 2021
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini176 / 160
Format145x205 mm
Editiea 9-a
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si