Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Ramona Delia Popescu

Este lector universitar al Departamentului de Drept Public, la Facultatea de Drept din Universitatea din Bucuresti, din octombrie 2012, la disciplinele Drept constitutional, Metodologie juridică, Sociologie juridica si Institutii politice, iar din 2019, la disciplina drept parlamentar. Din 2005 este consilier juridic la Ministerul Justitiei.

Studii A urmat cursurile la nivel de licenta ale Facultatii de Drept, din cadrul Universitatii din Bucuresti, apoi studii postuniversitare cu specializarea Stiinte penale si cursuri de master in Dreptul Afacerilor, in cadrul aceleiasi institutii, iar in 2011 a obtinut doctoratul in drept constitutional.

Publicatii A publicat mai multe carti, studii si articole de specialitate, in principal in aria dreptului constitutional, printre care: Raspunderea Parlamentului in dreptul constitutional, Ed. CH Beck, Bucuresti, 2011, Despre constitutionalizarea normelor de tehnica legislative, in In honorem Ioan Muraru, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2019, The role of the state in economy from totalitarian regime to financial crisis, lucrare prezentata la Congresul mondial de drept constitutional, Workshop 12 – Constitution and financial crisis, in Romanian Journal of Comparative Law, Supplement 2014, Distorsiunile democratiei reprezentative – influenta sistemului electoral asupra reprezentarii, in Analele Universitatii din Bucuresti nr. 2/2013 si Producerea efectelor juridice ale actelor normative, in Revista transilvana de stiinte administrative nr. 2/2012, vol. 31.

actualizat februarie 2020

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina