Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Teoria generala a dreptului

editia a 2-a revizuita si adaugita
ISBN/ISSN: 978-606-27-0715-6
Editura: Hamangiu
38,00 lei
34,20 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Editia de fata reprezinta o actualizare a primei editii a cursului Teoria generala a dreptului, fiind imbogatita cu jurisprudenta si organizarea judecatoreasca in vechiul drept romanesc, trasaturile dreptului african cutumiar, precum si cu adagii, expresii si locutiuni latine in dreptul romanesc.

Cursul se constituie intr-o expunere clara si sintetica a materiei Teoriei generale a dreptului, realizand cu succes o introducere in studiul Dreptului, prin analizarea notiunilor de baza si a terminologiei specifice, fiind materia cea mai ampla cu care se familiarizeaza studentii in primul an de studiu.

Sunt infatisate, pe rand, principalele aspecte pe care trebuie sa le cuprinda o introducere in teoria dreptului, printre care: conceptul si definitia dreptului, principalele sisteme de drept, caracteristicile esentiale, functiile si principiile generale ale dreptului, norma juridica si izvoarele dreptului, realizarea si aplicarea acestuia, interpretarea normelor juridice, raportul juridic si raspunderea juridica. La acestea se adauga un capitol dedicat notiunilor introductive de dreptul Uniunii Europene.

Lucrarea reuseste sa condenseze informatia juridica, pastrand, in acelasi timp, un nivel calitativ ridicat. In acest sens, fiecare tema cuprinde o sectiune ce concentreaza esenta capitolului si o sectiune de intrebari care sa ajute la fixarea materiei.

Cartea reprezinta, astfel, un instrument util de lucru pentru studenti, orientandu-i pe acestia in asimilarea cunostintelor teoretice fundamentale, insa poate fi folosita cu succes si de toti profesionistii care au nevoie sa faca apel, in diferite contexte, la notiunile si definitiile juridice de baza.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 17 nov. 2016
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 264
Editie a 2-a
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Drept constitutional si institutii politice. Vol. I. Editia a 4-a revizuita

Teoria generala a dreptului constitutional. Drepturi si libertati
45,00 lei 40,50 lei
De acelasi Autor

Drept international public

Curs pentru uzul studentilor de la specializarea Relatii Internationale si Studii Europene
35,00 lei 31,50 lei