Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Istoria statului si dreptului romanesc. Note de curs

Note de curs
ISBN/ISSN: 978-606-27-1175-7
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 35,00 RON
31,50 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Istoria statului si dreptului romanesc este un curs ce se adreseaza studentilor facultatilor de drept si tuturor celor interesati de evolutia institutiilor juridico-institutionale si de parcursul acestora de-a lungul istoriei, de la momentul formarii statului dac, prima forma de organizare statala a teritoriului actual al Romaniei, pana in prezent.

Cursul este unul suplu, capitolele fiind organizate astfel: o parte generala, de prezentare a principalelor date care au marcat perioada studiata, o parte tip anexe, continand inscriptii, texte apartinand unor autori clasici, texte de lege etc. si o ultima parte, cu posibile intrebari si subiecte pentru examenul de semestru.

Prezenta lucrare se doreste a fi un instrument de lucru util, usor accesibil pentru toate categoriile de cititori, o sinteza a principalelor informatii legate de modul de organizare administrativ-teritoriala, de evolutia societatii romanesti – in acceptiunea in extenso a acestui termen – si de evolutia dreptului cutumiar si a celui scris de-a lungul istoriei.


Autorii

Detalii tehnice
Data Aparitiei29 oct. 2018
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini176
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata
DE ACELASI AUTOR - Andrei Tinu
DIN ACEEASI CATEGORIE - Alte materii