Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Ion Rusu

Studii: A absolvit Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti (1982) si Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (1996 examene-diferente). A urmat cursurile postuniversitare de perfectionare cu durata de un an la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti (1998-1999), specializarea Stiinte penale – Criminologie. In anul 2009 a obtinut diploma de Doctor in Drept – specializarea Drept penal la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti. In anul 2007 a absolvit cursurile de specialitate la „Departamentul pentru Pregatirea  Personalului Didactic” nivel I la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati, iar in anul 2010 a absolvit cursurile de specialitate la „Departamentul pentru Pregatirea  Personalului Didactic” nivel II la Universitatea „George Baritiu” din Brasov.

Activitate: In perioada 1982-2010 si-a desfasurat activitatea in cadrul Politiei romane, in calitate de manager la diferite structuri, precum si de ofiter  cu atributii de cercetare penala. De la data de 7 iulie 2010 este avocat in cadrul Baroului Vrancea, unde activeaza si in prezent, fiind specializat in domeniul dreptului penal. Incepand cu anul 2009 a fost angajat in functia didactica de lector universitar la Universitatea „Danubius” din Galati, iar in prezent este profesor universitar la aceeasi institutie de invatamant superior.

Publicatii: Este prim-autor, autor sau co-autor al unui numar de 11 carti si trei capitole in lucrarea „Explicatiile Noului Cod penal” aparuta sub egida Academiei Romane, sub coordonarea regretatului profesor George Antoniu si a profesorului Tudorel Toader, respectiv: un tratat, doua cursuri universitare pentru studii de masterat, doua culegeri de practica judiciara in materie penala comentate si sase monografii, dintre care doua publicate la Editura LAP LAMBERT din Germania. In revistele de specialitate recunoscute in domeniul dreptului si indexate in baze de date internationale a publicat 69 de studii si articole, din care patru in reviste cotate ISI. De asemenea, in volumele unor conferinte internationale recunoscute a publicat 47 de studii si articole, iar alte sapte articole au fost publicate in volumele altor manifestari stiintifice recunoscute la nivel national.

Premii: Premiul „Vespasian Pella” din cadrul premiilor stiintifice ale Uniunii Juristilor din Romania, Societatii „Titu Maiorescu” si ale revistelor „Dreptul” si „Palatul de Justitie” pe anul 2008, pentru publicarea cursului de masterat Cooperarea judiciara internationala in materie penala, decernat la 19 decembrie 2008; Premiul „Vintila Dongoroz” din cadrul premiilor stiintifice pe anul 2016 a Uniunii Juristilor din Romania, pentru lucrarea Explicatiile Noului Cod penal Vol. I art. 1-52, Vol. II art. 53-187, Vol. III art. 188-256, Vol. IV art. 257-366, Vol. V art. 367-446, decernat la 19 decembrie 2016.

Membru al urmatoarelor asociatii profesionale:  Asociatia Internationala de Drept Penal; Asociatia Romana de Stiinte Penale; Uniunea Juristilor din Romania; Uniunea Nationala a Barourilor din Romania; Societatea de Stiinte Juridice si Administrative; Asociatia Stiintifica de Dreptul Proprietatii Intelectuale; International Police Association.

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina
Indisponibila
Imagine Practica judiciara in materie penala. Drept penal. Partea generala

Practica judiciara in materie penala. Drept penal. Partea generala

dispozitiile actualului Cod penal si ale noului Cod penal
75,00 RON