Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Individualizarea sanctiunilor de drept penal - Curs master

ISBN/ISSN: 978-973-127-533-8
58,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Desi despre individualizarea sanctiunilor de drept penal s-a mai scris in doctrina penala, nimeni nu a abordat aceasta problematica intr-un cadru atat de amplu si cuprinzator cum o face autorul lucrarii "Individualizarea sanctiunilor de drept penal - Master".

In viziunea autorului tratarea individualizarii pedepsei presupune o ampla analiza introductiva in dreptul penal ca ramura a dreptului, apoi a stiintei dreptului penal, a principiilor fundamentale ale dreptului penal, a izvoarelor dreptului penal, a raportului juridic penal si a doctrinelor penale referitoare la sanctiunile de drept penal.

Abia dupa aceste consideratii generale introductive, autorul abordeaza material propriu-zisa penala tratand despre interpretarea legii penale, raspunderea penala, sanctiunile de drept penal. In continuare autorul se ocupa de individualizarea sanctiunilor de drept penal (T. II) si cu variatele aspecte care tin de aceasta materie.

Lucrarea "Individualizarea sanctiunilor de drept penal - Master" se incheie cu o problematica noua, aceea a reindividualizarii sanctiunilor de drept penal. Bazandu-se pe o documentatie temeinica autorul reuseste sa infatiseze aspectele esentiale ale temei abordate, cu numeroase exemplificari din jurisprudenta si cu multiple reflectii personale care dau un character bogat si profund intregii lucrari.

Deosebit de interesante sunt si dezvoltarile din lucrare privind individualizarea judiciara a executarii pedepselor si individualizarea pedepsei in situatii speciale, teme noi, mai putin tratate in lucrarile de specialitate.

De remarcat si preocuparea autorului de a prezenta problematica abordata in lumina documentelor Uniunii Europene largind mult sfera de tratare a materiei individualizarii sanctiunilor de drept penal. Scrisa intr-un stil clar, accesibil lucrarea "Individualizarea sanctiunilor de drept penal - Master" destinata masteranzilor isi va atinge scopul de a aprofunda materia penala si a oferi cititorilor multiple repere certe pentru o intelegere corecta a stiintei dreptului penal in general si a problematicii individualizarii sanctiunilor de drept penal, in special.

Detalii tehnice
Data aparitiei22 mai 2011
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini586
Tip copertaCarte brosata