Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept penal roman. Partea speciala. Volumul III - Titlul IV Infractiuni contra infaptuirii justitiei. Titlul V Infractiuni de coruptie si de serviciu

ISBN/ISSN: 978-606-39-0908-5
105,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

 In cuprinsul lucrarii se continua examinarea infractiunilor cuprinse in Titlurile IV si V din Codul penal, Partea speciala, respectiv a infractiunilor contra infaptuirii justitiei si a celor de coruptie si de serviciu.

Mentionam ca in cadrul examinarilor am avut in vedere prezentarea si analiza textelor de incriminare luand in considerare ultimele modificari si completari operate in structura acestora, cum este cazul infractiunilor de nedenuntare, evadare, nerespectarea hotararilor judecatoresti, folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane, precum si art. 308 C. pen., asa cum au fost modificate si completate prin Legea nr. 186/2021, Legea nr. 146/2021, Legea nr. 151/2016 si Legea nr. 193/2017.

Pentru infractiunile care prezinta o rata a criminalitatii mai crescuta, cum este cazul favorizarii faptuitorului, tainuirii, marturiei mincinoase, luarii de mita, traficului de influenta etc., am realizat o examinare complexa care cuprinde multe trimiteri la jurisprudenta recenta.

Avand in vedere analiza stiintifica efectuata asupra textelor de incriminare, trimiterea frecventa la practica judiciara, de cele mai multe ori recenta, precum si trimiterea la jurisprudenta Curtii Constitutionale, apreciem ca lucrarea este utila studentilor facultatilor de profil din tara, masteranzilor, doctoranzilor si, in aceeasi masura, practicienilor dreptului. 

Detalii tehnice
Data aparitiei02 nov. 2021
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini624
Format170x240 mm
Tip copertaCarte brosata