Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Cooperarea judiciara internationala in materie penala

ISBN/ISSN: 978-973-115-392-6
Editura: C.H. Beck
69,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
    PREMIUL „VESPASIAN PELLA” din cadrul PREMIILOR STIINTIFICE ale Uniunii Juristilor din Romania, Societatii „Titu Maiorescu” si ale revistelor „Dreptul” si „Palatul de Justitie” pe anul 2008, oferit domnilor ALEXANDRU BOROI si ION RUSU, pentru lucrarea „Cooperarea juridica internationala in materie penala".
    "Cooperarea judiciara internationala in materie penala" prezinta, intr-o tinuta moderna, principalele forme de cooperare judiciara internationala in materie penala, in acord cu noile modificari ale legislatiei europene si romanesti in domeniu, fiind recomandata tuturor celor care doresc sa-si perfectioneze cunostintele in acest domeniu deosebit de important pentru insasi evolutia Uniunii Europene si a Romaniei.
   Unul din cele mai importante obiective ale Uniunii Europene este crearea, mentinerea si dezvoltarea unui spatiu de libertate, securitate si justitie, obiectiv care nu poate fi atins decat in conditiile realizarii unei activitati specifice de cooperare in materie penala intre statele membre, in deplin acord cu noile mutatii intervenite in domeniul criminalitatii.
   In acest context, conjugarea eforturilor tuturor statelor membre in directia cooperarii judiciare in materie penala reprezinta o necesitate obiectiva, fiecare stat fiind practic obligat sa intreprinda masurile necesare.
   Romania, in calitatea sa actuala de membru al Uniunii Europene, trebuie sa-si perfectioneze, in primul rand, propriile structuri de cooperare, iar, in al doilea rand, cadrul legislativ, care trebuie sa corespunda necesitatilor de aparare a cetatenilor, cu respectarea stricta a drepturilor si libertatilor acestora.
   Lucrarea prezinta, intr-o tinuta moderna, principalele forme de cooperare judiciara internationala in materie penala, in acord cu noile modificari ale legislatiei europene si romanesti in domeniu, fiind recomandata tuturor celor care doresc sa-si perfectioneze cunostintele in acest domeniu deosebit de important pentru insasi evolutia Uniunii Europene si a Romaniei.
Detalii tehnice
Data aparitiei09 iul. 2008
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini656
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Mandatul european de arestare

Mandatul european de arestare

aspecte teoretice si practica judiciara
37,60 RON
Indisponibila
Imagine Practica judiciara in materie penala. Drept penal. Partea generala

Practica judiciara in materie penala. Drept penal. Partea generala

dispozitiile actualului Cod penal si ale noului Cod penal
75,00 RON
DE ACELASI AUTOR - Alexandru Boroi