Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Gabriel-Liviu Ispas

Este Decan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii  Titu Maiorescu  din Bucuresti, avocat definitiv in Baroul Bucuresti si conferentiar universitar asociat la Facultatea de Administratie si Afaceri din cadrul Universitatii din Bucuresti.

A detinut, printre altele, importante functii in cadrul Ministerului Educatiei Nationale, printre care cea de Secretar de Stat, de consilier al Ministrului, Secretar General Adjunct, Director al Directiei Generale Juridice si Control/Directiei Generale Juridice si Contencios si Director al Departamentului de Control. De asemenea, intre luna noiembrie 2002 si ianuarie 2005 a fost consilier personal al Primului Ministru pe probleme de tinere, educatie si sport.

Studii: Este doctor in drept al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti din anul 2010, cu titlul tezei de doctorat Dimensiunea parlamentara a unor organizatii internationale. Are studii de licenta in domeniul teologiei (Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Teologie ortodoxa, 2000) si al dreptului (Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept, 2001). De asemenea, a absolvit un master in domeniul teologiei ortodoxe in cadrul aceleiasi Universitati din Bucuresti in 2001 si altul in domeniul stiintelor administrative in cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir din Bucuresti in 2008.

Publicatii: Teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice (coordonator), Editura Hamangiu, Bucuresti, 2020; Drept institutional al Uniunii Europene, Editura Hamangiu, Bucuresti, 2019; Parlamentarismul in societatea internationala, Editura Institutul European, Bucuresti, 2011; Uniunea Europeana. Evolutie. Institutii. Mecanisme, Editura Universul Juridic, 2012; a publicat numeroase articole in mai multe reviste, printre care amintim: Parlamentul european, participant la realizarea justitiei in Uniunea Europeana, in Pandectele Romane nr. 12/2010, Interparliamentary union, Parliamentary organization with universal vocation, in Jurnalul de Studii Juridice nr. 1-2/2011, anul VI, Rolul parlamentelor nationale in constructia Uniunii Europene, in Dreptul nr. 7/2011, Parlamentul European si Congresul Statelor Unite, institutii fundamentale in dezvoltarea internationala. O analiza comparativa, in Revista de Drept Public nr. 3/2011 si Libera circulatie a persoanelor in Uniunea Europeana, in Curierul judiciar nr. 9/2011.

A participat cu lucrari, ulterior publicate in volume dedicate acestor evenimente, la mai multe conferinte nationale si internationale, printre care amintim International Conference: Uniformization of the Law – Legal Effects and Social, Political, Administrative Implications, desfasurata la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi, intre 23 si 25 octombrie 2014, Law Between Modernization and Tradition. Implications for the Legal, Political, Administrative and Public Order Organization, la Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti, Education and creativity for a knowledge based society. International Conference, editia a VI-a, desfasurata la Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti, in 2012 si A VII-a Conferinta Internationala de Administratie si Management Public Reforma statului: Administratia publica si dezvoltarea regionala, organizata de Academia de Stiinte Economice in 2011.

actualizat martie 2020

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina