Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept institutional al Uniunii Europene

ISBN/ISSN: 978-606-27-1258-7
Editura: Hamangiu
65,00 lei
58,50 lei
Disponibilitate: In stoc

Drept institutional al Uniunii Europene este un curs universitar conceput in scopul de a oferi studentilor si publicului neavizat in domeniu o incursiune in problematica Uniunii Europene, care se dovedeste a fi una neasteptat de incitanta, actuala si cu implicatii profunde in societatea nationala si in spatiul international.

Cartea este structurata in trei parti: Teoria generala, Institutiile Uniunii Europene, respectiv Piata interna si libertatile.

In partea intitulata Teoria generala autorii prezinta evolutia notiunii de idee europeana, aparitia comunitatilor si dezvoltarea acestora pana la Tratatul de la Lisabona, si analizeaza inclusiv teme sensibile, insa de maxima actualitate, cum ar fi criza datoriilor suverane, mecanismele instituite sau iesirea voluntara a Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord din Uniune, asa numitul „Brexit”.

A doua parte a lucrarii este dedicata institutiilor Uniunii Europene, fiind analizat mai intai cadrul general de organizare, apoi fiecare din cele sapte institutii prevazute in Tratatul privind Uniunea Europeana.

Partea a treia, dedicata pietei interne, abordeaza libera circulatie a marfurilor, libera circulatie a persoanelor, notiunea de lucrator european si limitele sale, dreptul la stabilire si prestarea de servicii, precum si libera circulatie a capitalurilor.

Intr-o lucrare de numai 360 de pagini, autorii reusesc o introducere suficient de convingatoare in materia institutiilor unionale, a dreptului material european si a celui procesual, precum si in domeniul afacerilor europene, folosind un limbaj usor de inteles si valorificand cele mai recente idei exprimate in doctrina europeana, precum si bogata jurisprudenta a Curtii de Justitie a Uniunii Europene; de aceea, cartea poate fi un instrument util si pentru cei care activeaza in domeniul afacerilor europene, cat si pentru toti practicienii a caror activitate se desfasoara pe teritoriul Uniunii Europene.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 19 mar. 2019
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 360
Format 165x235 mm
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Codul penal si Legea de punere in aplicare. Actualizat 17 septembrie 2019

corespondenta cu reglementarile anterioare, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
19,00 lei 17,10 lei
Din aceeasi Categorie

Dreptul european al afacerilor

Principii, politici, piata unica, libertati, drept european al contractelor
60,00 lei 54,00 lei