Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Executarea silita si dreptul la un proces echitabil in jurisprudenta CEDO

ISBN/ISSN: 978-606-522-458-2
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 22,20 RON
19,94 RON
Disponibilitate: IN STOC
Un angajat al unei societati de stat, concediat si apoi reintegrat in functie, incearca timp de mai multi ani sa obtina executarea efectiva a titlului; o procedura de executare silita se deruleaza pe mai multi ani din cauza ca Politia refuza sa acorde sprijin executorului; o societate comerciala nu poate recupera un debit de la o alta societate pentru ca debitoarea promoveaza in mod abuziv si repetat contestatii la actele de executare; primaria unei localitati refuza timp de mai multi ani sa demoleze o constructie ilegala, desi instanta a dispus desfiintarea.

Este contenciosul administrativ subordonat civilului? Trebuie protejate mai degraba interesele chiriasilor sau ale proprietarilor in cadrul executarii silite prin evacuare? De ce nu poate statul sa invoce lipsa de fonduri pentru a justifica neexecutarea unei hotarari judecatoresti?

Toate aspectele de mai sus si multe altele sunt discutate si lamurite in aceasta culegere, in care au fost adunate cauze relevante ale Curtii Europene pentru Drepturile Omului, ordonate cronologic si avand ca obiect unele dintre cele mai importante probleme legate de executarea silita. Va propunem o culegere care nu cuprinde textele clasice, ci spete netraduse pana acum in limba romana, in care se regasesc multiple aspecte de fapt si de drept care se afla si pe rolul instantelor romane.
Detalii tehnice
Data Aparitiei17 nov. 2011
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini176
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Contestatia la executare, ed. 3

Contestatia la executare, ed. 3

editia a 3-a
30,80 RON 27,74 RON
-40%
Indisponibila
Imagine Contestatia la executare. Practica judiciara ed. 2
Indisponibila
Imagine Incuviintarea executarii silite in Noul Cod de procedura civila
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept procesual civil
-25%
In curand
Pachet Jurisprudenta obligatorie 2022
-15%
In curand
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului de procedura civila. Actualizata 3 ianuarie 2022

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului de procedura civila. Actualizata 3 ianuarie 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
90,00 RON 76,50 RON