Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Actiunile de carte funciara si plangerea impotriva incheierii de reexaminare emise de registratorul-sef de carte funciara

probleme practice frecvente
ISBN/ISSN: 978-606-27-1486-4
Editura: Hamangiu
25,00 lei
22,50 lei
Disponibilitate: In stoc

Am conceput aceasta lucrare ca pe o completare adusa culegerilor de practica judiciara, publicate sub titlul „Actiunile de carte funciara”, cu o structura schematica si care expune pe scurt conditiile de exercitare ale celor mai intalnite actiuni de carte funciara, precum si ale plangerii impotriva incheierii registratorului-sef de carte funciara. Materialul este facil de utilizat, intrucat trateaza problemele punctual, cu trimitere spre fragmente de practica judiciara publicata sau nepublicata (dar cu indicarea sursei) si spre lucrarile cele mai cunoscute in domeniu.

Totodata, in cuprinsul lucrarii se regasesc problemele identificate drept cel mai des dezbatute in practica, mai ales acelea care suscita interpretari diferite.

Prin urmare, acest ghid de bune practici isi propune sa ajute profesionistii interesati in domeniu sa inteleaga mai bine care sunt neclaritatile, sincopele, lipsurile sau ezitarile legii si ale practicii, cu scopul de a genera pe aceasta cale o intelegere si aplicare unitara a regulilor evidentei funciare.

Mai trebuie mentionat ca aceasta lucrare a avut ca punct de pornire un document elaborat in cadrul proiectului POCA prin beneficiar Institutul National al Magistraturii, fiind insa mai extinsa decat respectivul material. Avantajul este acela ca mai multe categorii de profesionisti in domeniul juridic vor avea astfel acces la o sursa comuna de informatie.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 24 feb. 2020
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 168
Format 145x205 mm
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Actiunile de carte funciara (2)

Practica judiciara recenta
59,00 lei 53,10 lei

Fond funciar

Practica judiciara recenta
55,00 lei 49,50 lei
De acelasi Autor

Actiunile de carte funciara (2)

Practica judiciara recenta
59,00 lei 53,10 lei
-40%
Pachet Legea nr. 165/2013

Legea nr. 165/2013 - Volumul III

Finalizarea procesului de restituire a imobilelor preluate abuziv. Practica judiciara
50,00 lei 45,00 lei