Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Gabriela Cristina Frentiu

Studii: A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca. Din anul 2002 este doctor in drept civil a Facultatii de Drept a Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca. Ulterior, in anul 2007, a absolvit un masterat limba italiana in cadrul Facultatii de Litere a Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca.
Cunoaste limbile engleza, italiana si franceza, obtinand atestate lingvistice Cambridge (iunie 1999), Facultatea de Litere a Universitatii Babes-Bolyai, Cluj-Napoca (iunie 1996), DELF B2 (aprilie 2017).

Activitate profesionala: In perioada 1995-2014 a fost cadru didactic, initial al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir” din Cluj-Napoca si ulterior al Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca – Extensia Bistrita.
Este judecator cu grad de curte de apel. A ocupat functia de vicepresedinte si de presedinte al sectiei I civile a Tribunalului Bistrita-Nasaud.
 A participat la numeroase seminarii, stagii de formare profesionala in tara, dar si in strainatate (Paris, Luxembourg, Strasbourg, Ljubljana, Lisabona, Roma, Duisburg, Genova, Besançon).
Din anul 2019 este membru al Consiliului Stiintific al Revistei de Dreptul Familiei.

Publicatii: Este autor si coautor al unui numar de peste 30 de carti si aproximativ 150 de articole in domeniul dreptului civil, al celui procesual civil, al dreptului familiei, al dreptului muncii, al asigurarilor sociale, printre care: Dictionar juridic italian-roman si roman-italian; Fond funciar. Culegere de jurisprudenta; Noul Cod de procedura civila comentat si adnotat; Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989; Taxele judiciare de timbru si ajutorul public judiciar in procesul civil.

Distinctii: Premiul Uniunii Juristilor din Romania, pentru lucrarea Retrocedarea imobilelor preluate abuziv (2007).


Actualizat martie 2021

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina
Indisponibila
Instanta de executare - Cristina Frentiu
Indisponibila
Competenta Jurisprudenta relevanta - Axente, Baldean, Frentiu, Zidaru

Competenta. Jurisprudenta relevanta

Jurisprudenta relevanta
54,00 RON 54,00 RON
Indisponibila
Imagine Principalele institutii ale dreptului civil roman

Principalele institutii ale dreptului civil roman

Editia a II-a, revazuta si adaugita conform noului Cod Civil
26,00 RON