Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Comentariile Codului civil - Prescriptia extinctiva, decaderea si calculul termenelor

ISBN/ISSN: 978-606-522-785-9
Editura: Hamangiu
26,97 lei
21,58 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Dupa publicarea unui prim comentariu, pe articole, al noului Cod civil, Editura Hamangiu inaugureaza o noua serie de comentarii, dedicate tuturor institutiilor din Codul civil. Seria va fi structurata in mai multe volume – cel putin 20, conform proiectului nostru initial – care vor varia ca intindere in functie de complexitatea materiei si de relevanta practica a problemelor analizate.

Sistematizarea pe institutii ofera fiecarei carti avantajul unei relative „independente” fata de celelalte volume din cadrul colectiei si lasa autorilor libertate pentru analiza mai ampla a subiectelor alese.

Linia comuna a intregii serii de comentarii o reprezinta, insa, abordarea practica a subiectelor; toate aceste lucrari sunt gandite spre a servi ca instrumente de lucru pentru judecatori, avocati, notari, consilieri juridici, registratori de carte funciara si celelalte categorii de practicieni ai dreptului.

 

Actuala reglementare a prescriptiei, desi pastreaza o mare parte a normelor cuprinse in Decretul nr. 167/1958, revine la conceptia initiala a Codului civil din 1864. Dispozitiile legale in vigoare au menirea de a oferi elemente noi, cum ar fi: recunoasterea legala a conventiilor privitoare la prescriptie; consacrarea regulii generale privind inceputul curgerii termenului de prescriptie raportat la momentul la care partea interesata a cunoscut sau trebuia obiectiv sa cunoasca nasterea dreptului la actiune; introducerea unor noi cazuri de suspendare sau intrerupere a cursului prescriptiei; reglementarea cu caracter general a termenelor de decadere etc.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 03 iul. 2012
Categorie generala Coduri si legi comentate
Numar Pagini 240
Format Carte brosata
Din aceeasi Categorie

Legea nr. 165/2013. Comentariu pe articole

privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania
60,00 lei 54,00 lei
Indisponibila
Credite pentru consumatori - Marian Nicolae, Ionut-Florin Popa

Credite pentru consumatori

Provocari legislative si tensiuni constitutionale romanesti
39,00 lei