Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Comentariile Codului civil - Prescriptia extinctiva, decaderea si calculul termenelor

ISBN/ISSN: 978-606-522-785-9
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 27,00 RON
24,27 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Dupa publicarea unui prim comentariu, pe articole, al noului Cod civil, Editura Hamangiu inaugureaza o noua serie de comentarii, dedicate tuturor institutiilor din Codul civil. Seria va fi structurata in mai multe volume – cel putin 20, conform proiectului nostru initial – care vor varia ca intindere in functie de complexitatea materiei si de relevanta practica a problemelor analizate.

Sistematizarea pe institutii ofera fiecarei carti avantajul unei relative „independente” fata de celelalte volume din cadrul colectiei si lasa autorilor libertate pentru analiza mai ampla a subiectelor alese.

Linia comuna a intregii serii de comentarii o reprezinta, insa, abordarea practica a subiectelor; toate aceste lucrari sunt gandite spre a servi ca instrumente de lucru pentru judecatori, avocati, notari, consilieri juridici, registratori de carte funciara si celelalte categorii de practicieni ai dreptului.

 

Actuala reglementare a prescriptiei, desi pastreaza o mare parte a normelor cuprinse in Decretul nr. 167/1958, revine la conceptia initiala a Codului civil din 1864. Dispozitiile legale in vigoare au menirea de a oferi elemente noi, cum ar fi: recunoasterea legala a conventiilor privitoare la prescriptie; consacrarea regulii generale privind inceputul curgerii termenului de prescriptie raportat la momentul la care partea interesata a cunoscut sau trebuia obiectiv sa cunoasca nasterea dreptului la actiune; introducerea unor noi cazuri de suspendare sau intrerupere a cursului prescriptiei; reglementarea cu caracter general a termenelor de decadere etc.

cu siguranta se putea mult mai bine
o carte axata pe practica judiciara . nu exista  o exegeza ampla a articolelor ce reglementeaza P.E. astfel ca nu sunt depasite nici calitativ nici cantitativ cursurile universitare  ce trateaza relativ succint P.E.
in forma actuala nu o recomand.
adrian b | 07.02.2013 01:32
Detalii tehnice
Data Aparitiei03 iul. 2012
Categorie generalaCoduri si legi comentate
Numar pagini240
Tip copertaCarte brosata
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept civil
-25%
In curand
Pachet Jurisprudenta obligatorie 2022
-15%
In curand
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
70,00 RON 59,50 RON