Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Comentariile Codului civil. Garantiile personale. Privilegiile si garantiile reale

ISBN/ISSN: 978-606-522-784-2
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 56,80 RON
53,10 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Dupa publicarea unui prim comentariu, pe articole, al noului Cod civil, Editura Hamangiu inaugureaza o noua serie de comentarii, dedicate tuturor institutiilor din Codul civil. Seria va fi structurata in mai multe volume – cel putin 20, conform proiectului nostru initial – care vor varia ca intindere in functie de complexitatea materiei si de relevanta practica a problemelor analizate.
Sistematizarea pe institutii ofera fiecarei carti avantajul unei relative „independente” fata de celelalte volume din cadrul colectiei si lasa autorilor libertate pentru analiza mai ampla a subiectelor alese.
Linia comuna a intregii serii de comentarii o reprezinta, insa, abordarea practica a subiectelor; toate aceste lucrari sunt gandite spre a servi ca instrumente de lucru pentru judecatori, avocati, notari, consilieri juridici, registratori de carte funciara si celelalte categorii de practicieni ai dreptului.

Intrarea in vigoare a noului Cod civil in anul 2011 a constituit nu numai cea de-a doua reforma importanta a sistemului garantiilor, dupa cea realizata prin adoptarea Legii nr. 99/1999, dar si o reasezare pe noi temelii a acestor institutii.

In materia garantiilor, Codul civil actual a avut drept sursa de inspiratie atat Codul civil din Québec (de sorginte napoleoniana), cat si Uniform Commercial Code al SUA (legislatie de tip common law), in raport de care se observa ca modelul de inspiratie nu a fost unitar decat in privinta fideiusiunii, spre deosebire de institutia privilegiilor si ipotecilor, in cadrul careia legiuitorul a impletit regulile celor doua sisteme de drept.

In incercarea de a da o interpretare corecta si corelata normelor juridice si de a propune solutii practice, analiza sistemului garantiilor personale si al privilegiilor si garantiilor reale a avut in vedere prevederile legale actuale in comparatie cu reglementarea anterioara, dar si cu modelele de inspiratie, mai ales situatiile in care, desi textele au fost preluate integral, solutia legislativa adoptata de legiuitorul roman difera datorita fie unor necorelari, fie unor diferente de sistem juridic.

In fine, comentariile autorilor au fost elaborate tinand seama de doctrina si jurisprudenta in materie, precum si de reglementarea noului Cod de procedura civila, preconizat sa intre in vigoare la data de 1 februarie 2013.  

Detalii tehnice
Data Aparitiei20 nov. 2012
Categorie generalaCoduri si legi comentate
Numar pagini528
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si

Curs de drept civil. Partea generala. Editia a 2-a

editia a 2-a revizuita si adaugita
60,00 RON 54,00 RON
-11%
Indisponibila
Imagine Drept civil. Drepturile reale principale in reglementarea noului Cod civil

Drept civil. Drepturile reale principale in reglementarea noului Cod civil

editie revizuita si actualizata pana la data de 20 septembrie 2013
72,30 RON 64,69 RON
DE ACELASI AUTOR - Gabriel Boroi

Fise de drept civil. Editia a 6-a

Partea generala. Persoanele. Familia. Drepturile reale principale. Obligatiile. Contractele. Mostenirea
270,00 RON 243,00 RON