Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept financiar. Editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-18-0291-3
Editura: C.H. Beck
Pret de coperta: 69,90 RON
69,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Lucrarea Drept financiar trateaza, in evolutia, complexitatea si integralitatea lor, componentele de baza ale sistemului juridic financiar. Pentru accesibilitate, informatia a fost ordonata, fiind structurata in sase capitole, acoperind aria tematica in integralitatea elementelor sale. Firesc, are drept punct de plecare reperele comune privind dreptul financiar, o punere in tema, urmate, in conexiunea lor de: bugetul public national - principiile bugetare, comune si specifice; procedura bugetara, in integralitatea etapelor sale; sistemul veniturilor publice, cu relevarea varietatilor, trasaturilor, functiilor, elementelor comune si delimitarea conceptuala a impozitelor, taxelor si contributiilor, ca resurse financiare de baza ale bugetului general consolidat; imprumutul public; controlul financiar – formele, elementele specifice si tehnicile de asigurare a realizarii lor.
 
Consecventi ideii de interdisciplinaritate si animati de dezideratul unui examen cat mai complet si aprofundat, au fost tratate si procedurile fiscale, contenciosul financiar si  raspunderea juridica in domeniu, cu prezentarea continutului lor specific, printr-o raportare sistematica si comparativa la dreptul comun -  Codul civil, Codul de procedura civila si Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, facand accesibila intelegerea acestora si sporind valentele teoretice si practice ale lucrarii.
 
Lucrarea este, in primul rand, rodul analizei volumului imens al dispozitiilor normative care configureaza continutul juridic al finantelor publice; ne-au servit ca suport juridic, in ordinea incidentei lor, actele normative financiare in vigoare la data de 30 noiembrie 2013, in special: Legea nr. 500/2002 privind finantele publice; Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale; Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice; Legea nr. 571/2003 – Codul fiscal; Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 – Codul de procedura fiscala; Legea nr. 94/1992 cu privire la organizarea si functionarea Curtii de Conturi; Ordonanta Guvernului nr. 119/1999 privind controlul intern si controlul financiar preventiv; Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publica; Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. Ca suport documentar, ne-au servit, in egala masura, lucrarile doctrinare de referinta din lista bibliografica si jurisprudenta din domeniu.  
 
Apreciem ca elementele de continut, valoarea informatiilor si maniera de abordare si sistematizare poate asigura o buna formare si deschidere pentru practicianul de maine, care va pleda pentru realizarea finantelor publice in integralitatea lor.
 
Totodata, eminamente practica si intr-o perpetua evolutie, materia analizata isi releva conexiunile cu unele domenii de relatii sociale reglementate juridic, carora le este tributara, precum: civil, procesual civil, penal, procesual penal.
 
Destinat studentilor, practicienilor si tuturor celor interesati de dreptul financiar, lucrarea contine parghiile comprehensiunii in complexitatea sistemului financiar.
Detalii tehnice
Data aparitiei20 dec. 2013
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini424
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Noul Cod penal si Legea de punere in aplicare. Actualizat 25 septembrie 2015

Noul Cod penal si Legea de punere in aplicare. Actualizat 25 septembrie 2015

corespondenta cu reglementarile anterioare, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
12,50 RON
Indisponibila
Drept civil. Drepturile reale principale. Editie revizuita de Corneliu Birsan
Indisponibila
Noul Cod civil si Legea de punere in aplicare 17 septembrie 2015

Noul Cod civil si Legea de punere in aplicare 17.09.2015

corespondenta cu reglementarile anterioare, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa si index alfabetic
24,10 RON
DE ACELASI AUTOR - Rada Postolache