Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Contractele si acordurile colective de munca

ISBN/ISSN: 978-606-27-0161-1
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 37,60 RON
33,81 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

De aproape un secol, sunt prezente in realitatea economico-sociala din Romania contractele colective de munca. De un deceniu si jumatate, au fost legal recunoscute ca posibile si necesare si acordurile colective, incheiate in cazul functionarilor publici.

Ca izvoare specifice dreptului muncii, contractele si acordurile colective de munca au, in stricta conexiune cu normele legale, o insemnatate certa pentru reglementarea raporturilor de munca si, in ultima instanta, pentru instaurarea pacii sociale. Negocierea colectiva, in urma modificarilor legislatiei muncii din anul 2011, a fost reconfigurata de legiuitor, astfel incat analiza contractelor si a acordurilor colective de munca apare ca un demers stiintific intru totul oportun, mai ales in conditiile in care acordurile colective de munca nu au beneficiat pana in acest moment de o abordare detaliata in doctrina de dreptul muncii.

In acest context, lucrarea Contractele si acordurile colective de munca trateaza dialogul social si actorii implicati in acesta – organizatiile sindicale, cele patronale, statul –, determina mecanismele de functionare a negocierii colective in dreptul national, european si international si analizeaza in detaliu regimul juridic al contractelor colective de munca, al acordurilor colective si al acordurilor, conventiilor  si intelegerilor prevazute de art. 153 din Legea nr. 62/2011 a dialogului social.

Cartea Contractele si acordurile colective de munca se adreseaza in egala masura teoreticienilor si practicienilor dreptului muncii, precum si fiecarui angajat in mod inevitabil interesat sa cunoasca unul dintre izvoarele raporturilor sale de munca.

Detalii tehnice
Data Aparitiei03 dec. 2014
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini320
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
DIN ACEEASI CATEGORIE
NOU
In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

The appearance in law. L’apparence en droit
300,00 RON 270,00 RON
NOU
Codul muncii. Legea dialogului social si legislatie conexa. Actualizat la 5 septembrie 2021

Codul muncii. Legea dialogului social si legislatie conexa. Actualizat la 5 septembrie 2021

Cuprinde extrase relevante din hotarari ale Curtii de Justitie a Uniunii Europene
33,00 RON 29,70 RON

Cercetarea disciplinara

Aspecte practice si teoretice
25,00 RON 22,50 RON

Dreptul european al muncii. Editia a 2-a

Legislatie, doctrina, jurisprudenta
85,00 RON 76,50 RON