Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Discriminarea in relatiile de munca

ISBN/ISSN: 978-606-27-0123-9
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 38,54 RON
34,68 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

Discriminarea in relatiile de munca  reprezinta o expunere completa a principiului nediscriminarii si al egalitatii de tratament, prin valorificarea legislatiei nationale, internationale si a Uniunii Europene, precum si a opiniilor doctrinare si jurisprudentiale formulate in materie.

Autoarea a reusit sa realizeze o riguroasa delimitare conceptuala si normativa intre notiuni precum discriminarea directa si indirecta, hartuirea sexuala si hartuirea morala la locul de munca – nereglementata expres in dreptul roman –, discriminarea multipla, victimizarea, dispozitia de a discrimina, instigarea la discriminare si discriminarea pozitiva. In relatiile de munca si de securitate sociala, principiul nediscriminarii ia la randul sau forma egalitatii de remunerare, egalitatii de tratament sau interzicerii discriminarii pe baza a diferite criterii arbitrare.

Structurata in sase capitole, Discriminarea in relatiile de munca analizeaza, in detaliu, conceptul de discriminare, evolutia acestuia, criteriile de discriminare, opiniile doctrinare si jurisprudentiale exprimate in legatura cu principiul nediscriminarii, regimul juridic sanctionator al faptelor de discriminare, precum si compensatiile banesti pe care le poate obtine victima faptei de discriminare. Intreaga prezentare este insotita de sinteze de jurisprudenta interna si europeana.

Discriminarea in relatiile de munca se adreseaza in primul rand practicienilor in drept si studentilor doritori sa aprofundeze acest segment al dreptului muncii, dar si, nu mai putin, oricarui angajat interesat in cursul raporturilor sale de munca sa cunoasca mijloacele de a-si apara unul dintre drepturile fundamentale. In acest sens, lucrarea contine si o anexa cu modele de cereri ce pot fi adresate Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si autoritatilor judecatoresti.

Detalii tehnice
Data Aparitiei02 feb. 2015
Categorie generalaStudii si monografii
Numar Pagini336
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Noul Cod de procedura civila si Legea de punere in aplicare 26.01.2015

Noul Cod de procedura civila si Legea de punere in aplicare 26.01.2015

Gabriel BOROI si Delia Narcisa THEOHARI – Analiza modificarilor si completarilor aduse prin Legea nr. 138/2014
27,94 RON 25,14 RON
DE ACELASI AUTOR
DIN ACEEASI CATEGORIE
NOU
Cercetarea disciplinara_Vasiliu_Miclea

Cercetarea disciplinara

Aspecte practice si teoretice
25,00 RON 22,50 RON
NOU
Dreptul european al muncii. Editia a 2-a - Popescu

Dreptul european al muncii. Editia a 2-a

Legislatie, doctrina, jurisprudenta
85,00 RON 76,50 RON
NOU
Codul muncii. Legea dialogului social si 14 legi uzuale. Actualizat la 1 februarie 2021

Codul muncii. Legea dialogului social si legislatie conexa. Actualizat la 1 februarie 2021

editie ingrijita si adnotata de Marius Eftimie Cuprinde extrase relevante din hotarari ale Curtii de Justitie a Uniunii Europene
33,00 RON 29,70 RON