Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Falimentul in relatiile comerciale internationale

ISBN/ISSN: 978-606-678-718-5
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 47,20 RON
40,12 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

Tematica abordata in cadrul lucrarii este una complexa, avand in vedere multiplele interferente pe care institutia falimentului le prezinta cu alte domenii juridice si economice.
Utilitatea demersului stiintific se invedereaza in abordarea globala a unor aspecte relevante, care au fost tratate doar secvential in studiile efectuate la nivel national, si in completarea stadiului cunoasterii cu cele mai recente cercetari realizate in plan international.
In cadrul celor 8 capitole este analizata modalitatea in care problemele specifice pe care le implica falimentul transfrontalier sunt guvernate in reglementarile internationale, iar in privinta aspectelor lasate pe seama dreptului intern, s-a procedat la realizarea unui studiu comparativ al normelor elaborate in materie.
Studiul intreprins vizeaza cercetarea problemelor-cheie ale derularii procedurii falimentului in planul relatiilor internationale: solutionarea conflictului de jurisdictii; rezolvarea conflictului de legi; instituirea unor reguli de coordonare optima a procedurilor multiple si de cooperare intre autoritatile nationale.
In vederea omogenizarii dreptului falimentului, se recomanda perfectionarea metodelor de interpretare pentru potentarea unor principii comune, data fiind necesitatea conservarii anumitor particularitati locale, fara de care nu poate fi asigurat succesul procedurii.

Detalii tehnice
Data Aparitiei26 sept. 2013
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini624
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
-30%
Indisponibila
Imagine Raspunderea civila a medicului, ret.
-30%
Imagine Reorganizarea judiciara

Reorganizarea judiciara

o sansa acordata debitorului aflat in procedura generala de insolventa
38,50 RON 26,95 RON
-30%
Imagine Insolventa persoanei fizice

Insolventa persoanei fizice

Tratamentul juridic al supraindatorarii consumatorului
38,50 RON 26,95 RON