Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Falimentul in relatiile comerciale internationale

ISBN/ISSN: 978-606-678-718-5
Editura: Hamangiu
47,20 lei
40,12 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Tematica abordata in cadrul lucrarii este una complexa, avand in vedere multiplele interferente pe care institutia falimentului le prezinta cu alte domenii juridice si economice.
Utilitatea demersului stiintific se invedereaza in abordarea globala a unor aspecte relevante, care au fost tratate doar secvential in studiile efectuate la nivel national, si in completarea stadiului cunoasterii cu cele mai recente cercetari realizate in plan international.
In cadrul celor 8 capitole este analizata modalitatea in care problemele specifice pe care le implica falimentul transfrontalier sunt guvernate in reglementarile internationale, iar in privinta aspectelor lasate pe seama dreptului intern, s-a procedat la realizarea unui studiu comparativ al normelor elaborate in materie.
Studiul intreprins vizeaza cercetarea problemelor-cheie ale derularii procedurii falimentului in planul relatiilor internationale: solutionarea conflictului de jurisdictii; rezolvarea conflictului de legi; instituirea unor reguli de coordonare optima a procedurilor multiple si de cooperare intre autoritatile nationale.
In vederea omogenizarii dreptului falimentului, se recomanda perfectionarea metodelor de interpretare pentru potentarea unor principii comune, data fiind necesitatea conservarii anumitor particularitati locale, fara de care nu poate fi asigurat succesul procedurii.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 26 sep. 2013
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 624
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Raspunderea civila a medicului
Indisponibila
Imagine Reorganizarea judiciara

Reorganizarea judiciara

o sansa acordata debitorului aflat in procedura generala de insolventa
38,53 lei 34,68 lei

Insolventa persoanei fizice

Tratamentul juridic al supraindatorarii consumatorului
38,53 lei 34,68 lei
De acelasi Autor