Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Legea nr. 17/2014 privind unele masuri de reglementare a vanzarii-cumpararii terenurilor agricole situate in extravilan – Titlul I – Comentariu pe articole

ISBN/ISSN: 978-606-93749-2-4
Editura: Solomon
35,00 lei
31,50 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Legea nr. 17/2014 a intrat in vigoare la data de 11 aprilie, reprezentand legea speciala in materia vanzarii terenurilor agricole situate in extravilan. Instrainarea acestora din urma fiind conditionata de respectarea dreptului de preemptiune, prin aceasta se consacra, asadar, un drept legal de preemptiune.

Fiind o lege noua, care nu a generat inca litigii, lucrarea cuprinde un comentariu al fiecarui articol al Titlului I al Legii, corelat cu reglementarile Normelor metodologice adoptate in aplicarea legii speciale. Actul normativ analizat prezinta interes nu numai pentru proprietarii de terenuri extravilane, ci si pentru practicienii dreptului, fie ei avocati, notari sau judecatori. De aceea, in comentariu sunt surprinse si analizate diverse probleme practice care ar putea aparea in procesul aplicarii legii, fie in procedura notariala, fie in cea judiciara, fie in procedura inscrierilor de carte funciara.

Chiar daca este posibil ca nu toate aprecierile si observatiile din cuprinsul acestei lucrari sa fie acceptate, cel putin acestea vor da nastere unor dezbateri interesante, utile, intr-un domeniu aflat intr-o continua adaptare la realitatile vietii sociale.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 11 iul. 2014
Categorie generala Coduri si legi comentate
Numar Pagini 168
Format Carte brosata
Din aceeasi Categorie

Legea nr. 165/2013. Comentariu pe articole

privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania
60,00 lei 54,00 lei
Indisponibila
Credite pentru consumatori - Marian Nicolae, Ionut-Florin Popa

Credite pentru consumatori

Provocari legislative si tensiuni constitutionale romanesti
39,00 lei