Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Pachet Drept penal. Partea generala. Curs pentru studentii anului II

ISBN/ISSN: P-DP-PG-CSA2-23
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 315,00 RON
252,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Pachet Drept penal. Partea generala. Curs pentru studentii anului II contine:

1. Drept penal. Partea generala. Curs pentru studentii anului II. Editia a 3-a
autor Lavinia Valeria Lefterache

ISBN/ISSN: 978-606-27-1856-5 / 688 pag. / aparitie noiembrie 2021

Drept penal. Partea generala se adreseaza in principal studentilor din anul II de la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti. Prezentarea institutiilor partii generale a dreptului penal se face in mod practic, cu numeroase exemple de interpretare a institutiilor juridice provenind din doctrina, dar si din jurisprudenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a Curtii Constitutionale, a Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg sau a instantelor comunitare de la Luxembourg. Sunt, totodata, sintetizate dezbaterile teoretice generate de aplicarea si modificarea Codului penal, astfel incat cartea este destinata si acelora care doresc sa cunoasca evolutia dreptului penal, precum si modul de interpretare a institutiilor sale in spatiul juridic european.

La elaborarea editiei a 3-a a cursului Drept penal. Partea generala au fost avute in vedere deciziile obligatorii in aplicarea dispozitiilor Codului penal, pronuntate de Curtea Constitutionala si de completurile competente ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie in perioada scursa de la publicarea editiei anterioare.

2. Drept penal. Partea generala. Caiet de seminar
autori Lavinia Valeria Lefterache, Cristian Mitrache, George-Alexandru Lazar, George Cristian Ioan, Dorel Herinean, Ionut-Gabriel Visinescu, Stefana-Iuliana Sorohan, Marius-Georgel Sima

ISBN/ISSN: 978-606-27-2365-1/ 408 pag. / aparitie septembrie 2023

Cartea Drept penal. Partea generala. Caiet de seminar este destinata in primul rand studentilor din anul II, in vederea recapitularii cunostintelor teoretice, insa, prin numarul mare de scheme si intrebari recapitulative (peste 200 de scheme si peste 600 de intrebari tip grila de la examene, concursuri si din lucrari scrise la disciplina Drept penal – partea generala, in aceasta editie fiind adaugate in jur de 60 de grile noi), este utila si celor care se pregatesc sa sustina un examen la aceasta materie.

3Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat 1septembrie 2023 - Spiralat

Autori: Ioan-Paul ChisVictor Vaduva

ISBN: 978-606-27-2340-8 / 720 pag / aparitie septembrie 2023

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare reuneste cele doua coduri penale in vigoare si, pe langa acestea, include si cele doua legi de executare a pedepselor, a masurilor privative si neprivative de libertate – Legile nr. 253 si nr. 254 din 2013.

Precum toate lucrarile din seria de legislatie a Editurii Hamangiu, Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare cuprinde, pe langa textele consolidate ale codurilor, dispozitiile interpretative si de aplicare si prevederile referitoare la situatiile tranzitorii din legile de punere in aplicare, toate acestea reproduse sub fiecare articol din cod. Acolo unde este cazul, la finalul articolelor veti regasi indicate, cu caractere italice, si normele corespondente din reglementarile anterioare, dar si numeroase note de trimitere catre legislatia conexa.

Detalii tehnice
Data aparitiei28 sept. 2023
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste, Legislatie
Numar pagini688+408+720