Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Pachet Drept penal. Partea generala. Curs teoretic in domeniul licentei (I)

ISBN/ISSN: P-DP-PG-CTDL-22
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 217,00 RON
184,45 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Pachet Drept penal. Partea generala. Curs teoretic in domeniul licentei (I) contine:

1. Drept penal. Partea generala. Curs teoretic in domeniul licentei (I)
● Notiuni introductive. Aplicarea legii penale. Infractiunea ● Extrase de practica relevanta ● Materiale auxiliare de lucru
autori Maria-Ioana Marculescu-Michinici, Mihai Dunea

ISBN: 978-606-27-0626-5 / 968 pag. / aparitie ianuarie 2018

Cursul Drept penal. Partea generala. Curs teoretic in domeniul licentei (I) este sistematizat in trei titluri (Notiuni introductive; Aplicarea legii penale; Infractiunea), prin valorificarea doctrinei autohtone si a jurisprudentei nationale – in special a celei obligatorii – in domeniul dreptului penal (partea generala).

In acest demers, in primul titlu, rezervat notiunilor introductive in materia dreptului penal, se trateaza o serie de chestiuni referitoare la: aspecte generale de baza privind dreptul penal; izvoarele dreptului penal; principiile fundamentale ale dreptului penal; norma penala, raportul juridic penal si legea penala. In titlul al II-lea este examinata materia aplicarii legii penale, abordata din perspectiva mai multor coordonate, respectiv: timpul, spatiul, persoanele si faptele. Titlul al III-lea cuprinde analiza infractiunii, ca institutie fundamentala principala a dreptului penal, fiind prezentate detaliat chestiuni privind: definitia si trasaturile esentiale ale infractiunii; cauzele care exclud infractiunea; continutul infractiunii; formele infractiunii dupa fazele de desfasurare a activitatii ilicite; unitatea de infractiune; pluralitatea de infractiuni; participatia penala.

2. Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat 1 septembrie 2022 - Spiralat
autori Ioan-Paul Chis, Victor Vaduva

ISBN: 978-606-27-2122-0 / 704 pag. / aparitie septembrie 2022

Atat Codul penal, cat si Codul de procedura penala sunt insotite de o tabla de materii si un index alfabetic detaliat, care nu fac parte din textele oficiale, ci au fost intocmite de redactia Editurii Hamangiu, pentru a facilita orientarea si identificarea mai rapida a institutiilor/cuvintelor-cheie cautate.
Aceasta editie cuprinde modificarile aduse Codului de procedura penala prin Legea nr. 230/2022.
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare este tiparita in format A5 (145x205 mm), pe hartie ofset si este legata cu spira.

DE ACELASI AUTOR - Maria-Ioana Marculescu-Michinici

Drept penal. Partea generala. Curs teoretic in domeniul licentei (I)

● Notiuni introductive. Aplicarea legii penale. Infractiunea ● Extrase de practica relevanta ● Materiale auxiliare de lucru
150,00 RON