Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Explicatii ale noului Cod penal. Vol. I. Art. 1-52

ISBN/ISSN: 978-606-673-338-0
Pret de coperta: 99,00 RON
99,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Cele cinci volume de Explicatii ale noului Cod penal, elaborate sub indrumarea Institutului de Cercetari Juridice al Academiei Romane, cu colaborarea unor distinsi oameni de stiinta si practicieni, raspund, fireste, nevoilor de cunoastere, aprofundare si intelegere corecta a dispozitiilor din noul Cod penal.

In cuprinsul acestor volume este expus pe larg continutul noilor dispozitii, cu ample referiri la doctrina penala si la practica judiciara in materie. Autorii valorifica in mod competent si documentat gandirea si practica penala din trecutul tarii noastre si, totodata, intrevad caile de perfectionare a legii penale in raport cu dezvoltarea economica, sociala si politica a tarii.

De mare interes sunt si observatiile critice ale autorilor asupra noilor dispozitii penale, precum si sugestiile lor in ceea ce priveste imbunatatirea continutului si a formei de exprimare a acestora. Reflectiile profunde si documentate ale autorilor asupra noilor prevederi penale sunt de natura sa orienteze corespunzator organele care le vor pune in practica, asigurand intelegerea si aplicarea lor unitara.

Publicarea volumelor Explicatii ale noului Cod penal va constitui o contributie notabila si la imbunatatirea calitatii activitatii didactice, la intelegerea superioara a institutiilor penale si a mecanismului lor de aplicare.

Colectivul de autori:
- Antoniu George
- Costica Bulai
- Bogdan Nicolae Bulai
- Constantin Duvac
- Ioan Griga
- Ion Ifrim
- Gheorghe Ivan
- Constantin Mitrache
- Ioan Molnar
- Ilie Pascu
- Viorel Pasca
- Ovidiu Predescu.

Asteptari
La un asa colectiv de specialisti reuniti sub egida celui mai inalt for stiintific ma asteptam la o lucrare care sa surclaseze tot ceea ce s-a scris pana acum. Dezamagirea este mare si nici nu mi-am mai comandat volumele ulterioare.
Ovidiu | 08.04.2016 15:11
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (1/0)
de la "comentare" la "tratat" , la "explicatii teoretice" pana la explicatii
Este o lucrare in care s-a acordat un spatiu generos prezentarii diferentelor dintre vechea si noua reglementare , a  motivatiei ptr care s-a recurs la anumite modificari , unele inovatii , precum o critica a unora din dispozitiile noului cod penal .Ar fi fost de asteptat sa existe o explicare mai aprofundata a noii reglementari insa se pare ca ratiunile care au stat la baza elaborarii  acestei lucrari au fost altele , probabil  . Din pacate nu s-a reusit uniformizarea valorica si cantitatativa la nivelul lucrarii - sunt explicatii valoroase si suficiente (George  Antoniu)unele explicatii extrem de sumare (Ilie Pascu)si unele excesive in a  prezenta  opiniile  diferitilor  autori (Duvac , Predescu) de-a lungul timpului in detrimentul explicarii aplicarii practice. Unii autori au exagerat cu prezentarea bibliografiei ajungand la aproape o pagina , in schimb  reducand spatiul alocat comentarii acelui articol.
Asadar este o lucrare inegala ca valoare , lipseste conceptia unificatoare si  lucrarea nefiind  uniformizata cum sunt lucrarile lui Dongoroz , a lui Teodor Vasiliu .Nu este un tratat , nici un curs potrivit ptr. pregatirea examenelor ci mai degraba un instrument de lucru ptr. cercetatori in integerea vechii si a noii reglementari si un punct de plecare in elaborararea unor noi constructii juridice  penale.
Avand in vedere autorii , comentariile , dimensiunile , pretul nu o consider o lucrare fundamentala .
adrian | 14.01.2017 20:09
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (1/0)
Detalii tehnice
Data aparitiei13 mai 2015
Categorie generalaCoduri si legi comentate
Numar pagini600
Tip copertaCarte cartonata
DE ACELASI AUTOR - George Antoniu
Indisponibila
Tratat de drept penal Volumul I. Introducere in dreptul penal. Aplicarea legii penale George Antoniu

Tratat de drept penal

Volumul I. Introducere in dreptul penal. Aplicarea legii penale
79,00 RON 79,00 RON