Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Explicatii ale noului Cod penal. Vol. II. Art. 53-187

ISBN/ISSN: 978-606-673-339-7
Pret de coperta: 99,00 RON
99,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Cele cinci volume Explicatiile noului Cod penal, elaborate sub indrumarea Institutului de Cercetari Juridice al Academiei Romane, cu colaborarea unor distinsi oameni de stiinta si practicieni, raspund, fireste, nevoilor de cunoastere, aprofundare si intelegere corecta a dispozitiilor din noul Cod penal.

In cuprinsul acestor volume este expus pe larg continutul noilor dispozitii, cu ample referiri la doctrina penala si la practica judiciara in materie. Autorii valorifica in mod competent si documentat gandirea si practica penala din trecutul tarii noastre si, totodata, intrevad caile de perfectionare a legii penale in raport cu dezvoltarea economica, sociala si politica a tarii.

De mare interes sunt si observatiile critice ale autorilor asupra noilor dispozitii penale, precum si sugestiile lor in ceea ce priveste imbunatatirea continutului si a formei de exprimare a acestora. Reflectiile profunde si documentate ale autorilor asupra noilor prevederi penale sunt de natura sa orienteze corespunzator organele care le vor pune in practica, asigurand intelegerea si aplicarea lor unitara.

Publicarea volumelor Explicatiile noului Cod penal va constitui o contributie notabila si la imbunatatirea calitatii activitatii didactice, la intelegerea superioara a institutiilor penale si a mecanismului lor de aplicare.

Colectivul de autori:  Tudor Avrigeanu, Alexandru Boroi, Versavia Brutaru, Bogdan Bulai, Costica Bulai, Stefan Danes, Constantin Duvac, Mioara Ketty Guiu, Ion Ifrim, Constantin Mitrache, Cristian Mitrache, Ioan Molnar, Ion Ristea, Constantin Sima, Vasile Teodorescu, Ioana Vasiu, Adina Vlasceanu.

O dezamăgire.
Singurul sentiment  pe care îl  încerc  în  legătură cu această  carte este de profundă dezamăgire ( după  ce am fost inițial  iritat, frapat și consternat).E păcat  că  valoarea indubitabilă a unor autori este ștearsă  de autori lipsiți de orice bun simț  juridic ( a se vedea pagina 449 unde autorul ne vorbește bolduit  despre neînceperea urmaririi penale, acte premergătoare și  scoatere de sub urmărire penală; paginile 462 și  următoarele etc. )
Vizitator | 12.08.2015 23:35
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (1/0)
Detalii tehnice
Data aparitiei17 iun. 2015
Categorie generalaCoduri si legi comentate
Numar pagini600
Tip copertaCarte cartonata
DE ACELASI AUTOR - George Antoniu
Indisponibila
Tratat de drept penal Volumul I. Introducere in dreptul penal. Aplicarea legii penale George Antoniu

Tratat de drept penal

Volumul I. Introducere in dreptul penal. Aplicarea legii penale
79,00 RON 79,00 RON