Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Ovidiu Predescu

Profesorul universitar Ovidiu Predescu este directorul publicatiilor „Dreptul”, cercetator stiintific de onoare al Institutului de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane, membru de onoare al Academiei Diplomatice din Londra, precum si vicepresedinte al Uniunii Juristilor din Romania si al Asociatiei Romane de Stiinte Penale.

De-a lungul timpului a publicat, ca unic autor sau in colaborare, 23 de carti de drept (tratate, monografii, cursuri, manuale), acestea fiind, in principal, rodul experientelor acumulate in calitate de magistrat, universitar si cercetator stiintific, dar si de redactor al unor publicatii juridice. Totodata, este autorul sau coautorul a peste 180 de studii si articole, in special in materia dreptului penal si a drepturilor omului.

Dintre acestea, amintim: Drept european si international al drepturilor omului. Note de curs (in colaborare cu Nasty Marian Vladoiu), 2014; Explicatii ale noului Cod penal. Vol. I. Art. 1-52 (coautor), 2014; Drept penal. Partea speciala. Examinare comparativa Codul penal - Noul cod penal (coautor), 2012; Tehnici speciale de investigare in justitia penala (coautor), 2009; Conventia europeana a drepturilor omului si dreptul procesual penal roman (coautor), 2007.

De asemenea, a publicat 8 carti de cunoastere spirituala, cugetari si beletristica.
Pentru activitatea sa stiintifica si publicistica, profesorul Ovidiu Predescu a fost rasplatit cu numeroase premii si distinctii ale unor prestigioase institutii cu profil academic, cultural sau juridic.

Actualizat - Septembrie 2014

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina