Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Protectia europeana a drepturilor omului si procesul penal roman

ISBN/ISSN: 978-973-115-359-9
Editura: C.H. Beck
Pret de coperta: 139,00 RON
125,10 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere
   PREMIUL „ION TANOVICEANU” din cadrul PREMIILOR STIINTIFICE ale Uniunii Juristilor din Romania, Societatii „Titu Maiorescu” si ale revistelor „Dreptul” si „Palatul de Justitie” pe anul 2008, oferit domnilor OVIDIU PREDESCU si MIHAIL UDROIU, pentru lucrarea „Protectia europeana a drepturilor omului in procesul penal roman”.

   Prima parte a tratatului " Protectia europeana a drepturilor omului si procesul penal roman" detaliaza principiile aplicabile in materia protectiei europene a drepturilor omului prin raportare la sistemul creat in cadrul Consiliului Europei, in care rolul central este detinut de Conventia europeana si de jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, cat si modul de realizare a protectiei drepturilor fundamentale in cadrul Uniunii Europene si in jurisprudenta Curtii de la Luxembourg.

   In partea a II-a sunt reliefate diferite ipostaze de protectie a drepturilor omului prin raportare la dreptul penal roman. Sunt abordate, printre altele, problematici ca: dreptul la viata (inclusiv situatia legitimei aparari in vederea protejarii proprietatii), principiile legalitatii si neretroactivitatii legii penale cu aplecarea speciala asupra interzicerii jurisprudentei retroactive in mallam parte, protectia vietii private sau de familie in care o importanta deosebita a ocupat expulzarea ori implicatiile criminalitatii informatice in acest domeniu, libertatea de exprimare, in special in ceea ce priveste presa sau administrarea justitiei.

   Partea a III-a a tratatului analizeaza protectia europeana a drepturilor omului in cadrul procedurilor penale si stadiul actual al legislatiei romane. Sunt astfel analizate standardele europene in materia protectiei libertatii persoanei, a dreptului la un proces echitabil, a vietii private, precum si garantiile procedurale din dreptul intern.

Detalii tehnice
Data Aparitiei05 iun. 2008
Categorie generalaTratate
Numar pagini1050
Tip copertaCarte cartonata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Noul Cod de procedura civila si 12 legi uzuale. Actualizat 7 februarie 2016

Noul Cod de procedura civila si 12 legi uzuale 07.02.2016

Studiu introductiv – Analiza modificarilor aduse prin O.U.G. nr. 1/2016 – Nicolae-Horia Tit
27,00 RON 24,30 RON