Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Noul Cod de procedura penala adnotat. Partea generala

ISBN/ISSN: 978-606-673-364-9
74,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Tinand cont de faptul ca lucrarea urmareste sa constituie un instrument util de lucru, in primul rand pentru practicienii dreptului, dar nu numai, intr-un format sintetic, dar care sa ofere cat mai multe informatii, am recurs la o abordare pe care am incercat sa o adecvam acestor cerinte.

Am procedat la comentarea articolelor din Codul de procedura penala, insa nu le-am tratat ca pe o simpla succesiune de texte de lege, ci am urmarit, permanent, corelarea acestora, pentru a surprinde sensul si finalitatea lor si pentru a aprofunda continutul institutiilor de drept procesual penal, privite intr-o armonie juridica a intregului.

Am insistat mai ales acolo unde au aparut reglementari noi, cum ar fi arestul la domiciliu, camera preliminara, acordul de recunoastere a vinovatiei etc., precum si acolo unde dispozitiile legii vechi au suferit modificari semnificative, examenul comparativ dintre Codul de procedura penala in vigoare si Codul anterior reprezentand o preocupare constanta a autorilor.

Nu am ocolit semnalarea unor inadvertente sau sesizarea unor aspecte care pun in dificultate aplicarea unor norme de procedura, argumentate cu punctul nostru de vedere, in ideea de a atrage atentia asupra lor atat practicienilor, cat si legiuitorului.

Pentru ca o prezentare dedicata strict aspectelor practice ar fi de multe ori saraca sau insuficient de explicita, am adaugat de multe ori si succinte examinari teoretice, bazate de o doctrina care este deja bine conturata.

Pentru ca argumentele de doctrina si problemele cu caracter practic sa se imbine si sa se regaseasca in comentariile si notele care insotesc textele de lege si pentru a fi cat mai mult in actualitate cu chestiunile de drept care deja isi fac simtita prezenta, am apelat la contributia unor practicieni cu multa experienta, respectiv judecatori din cadrul Curtii de Apel Brasov, carora le suntem recunoscatori pentru sprijinul acordat.

nu recomand
erau utile la niste "explicatiuni" cel putin la articolele noi.sunt prezentate mai degraba niste observatii si in permanenta se face trimitere la opiniile pe vechiul cod care isi "continua nestanjenite viata ". din moment ce se mentin drept valabile vechile dispozitii (in mare parte) la ce era nevoie de acasta carte . am in vedere doar vol.1  
sper ca cei care isi vor achizitiona vol. 2 sa beneficieze de o cantitate mai generoasa de comentarii si explicatii .
adrian b | 10.12.2014 17:17
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (1/0)
Detalii tehnice
Data aparitiei12 sept. 2014
Categorie generalaCoduri si legi comentate
Numar pagini520
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Nicolae Volonciu
-15%
In curand
Codul de procedura penala comentat 2024

Codul de procedura penala comentat. Editia a 4-a

Vol. I. Partea generala. Vol. II. Partea speciala
600,00 RON 510,00 RON
Indisponibila
Codul de procedura penala comentat - Volonciu

Codul de procedura penala comentat. Editia a 3-a

editia a 3-a, revizuita si adaugita
350,00 RON