Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Mariana Vizoli

Este consultant fiscal independent, cu o experienta de 25 de ani in domeniul TVA. In prezent este colaborator al firmei Soter&Partners, membru in Consiliul Superior al Camerei Consultantilor Fiscali, fiind implicata in activitatea de consultanta fiscala, sustinerea de seminare si conferinte pe probleme de fiscalitate.
Mariana Vizoli a avut o cariera de 18 ani in cadrul Ministerului Finantelor Publice, unde a indeplinit mai multe functii, printre care director, director general adjunct, director general al Directiei generale de legislatie Cod fiscal si reglementari vamale si secretar de stat pe probleme de fiscalitate. A facut parte din echipa de lucru care a elaborat primul Cod fiscal, in anul 2004. In perioada de preaderare a coordonat grupul de lucru din Ministerul Finantelor Publice, care a elaborat Documentul de pozitie – Fiscalitate – TVA, in vederea alinierii legislatiei nationale in domeniul TVA cu acquis-ul UE. Ulterior, a coordonat doua proiecte finantate din fonduri PHARE, primul avand ca scop transpunerea in legislatia nationala a directivelor UE in domeniul TVA incepand cu data aderarii, iar al doilea, a avut drept scop diseminarea cunostintelor privind operatiunile intracomunitare realizat prin organizarea de seminarii pentru instruirea inspectorilor fiscali din A.N.A.F., precum si conferinte pentru mediul de afaceri.

Doamna Vizoli a coordonat procesul de rescriere a noului Cod fiscal si a tuturor actelor normative date in aplicarea Codului fiscal – Titlul VII – TVA: norme metodologice, ordine ale ministrului finantelor publice. A sustinut numeroase conferinte si seminarii pe probleme de fiscalitate, atat pentru instruirea inspectorilor fiscali din A.N.A.F., cat si cu reprezentanti ai mediului de afaceri, organizate de Camera Consultantilor Fiscali, CECCAR, Camera de Comert si Industrie, WTIB si alti organizatori de evenimente/formare profesionala. A fost membra in Comisia Fiscala Centrala din cadrul Ministerului Finantelor Publice si reprezentant al Romaniei la Comitetul fiscal al UE in perioada 2005-2016.

A publicat in anul 2019 TVA de la A la Z. Ghid practic, Ed. Hamangiu, Bucuresti, iar in anul 2023 TVA de la A la Z. Ghid practic. Editia a 2-a, revizuita si actualizata, Ed. Hamangiu 2023.

actualizat mai 2023

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina