Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept european si international al drepturilor omului. Note de curs

ISBN/ISSN: 978-606-27-0042-3
Editura: Hamangiu
27,94 lei
25,14 lei
Disponibilitate: Disponibil la comanda
Pretul, numarul de pagini si data aparitiei lucrarii sunt estimative si pot suferi modificari

Respectarea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale reprezinta elementul definitoriu pentru orice societate democratica, iar apararea si dezvoltarea lor au constituit preocupari constante ale ganditorilor umanitatii, din Antichitate pana in prezent.

Cartea de fata ofera o analiza succinta a drepturilor si libertatilor fundamentale si a sistemelor de protectie a acestora. Astfel, sunt examinate sursele de consacrare si protectie la nivel universal – Declaratia universala a drepturilor omului, cele doua Pacte internationale, precum si alte conventii incheiate sub egida Organizatiei Natiunilor Unite –, dar si cele regionale – in primul rand Conventia (europeana) pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si Protocoalele sale aditionale si Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene. De asemenea, sunt prezentate aspecte ale protectiei drepturilor omului si a libertatilor fundamentale in dreptul roman.

La finalul lucrarii a fost inclusa o anexa, care cuprinde principalele documente internationale si regionale in domeniul drepturilor omului.
Prin modalitatea de abordare si prin limbajul clar si accesibil, cursul se adreseaza in special studentilor, dar poate fi util tuturor celor care sunt interesati de domeniul atat de sensibil al drepturilor omului.

Detalii tehnice
Data Aparitiei sep. 2014
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 200
Format Carte brosata
De acelasi Autor
NOU
Contencios constitutional - Ioan Muraru, Nasty Vladoiu

Contencios constitutional. Editia a 2-a

Proceduri si teorie
65,00 lei 58,50 lei

Protectia juridica a patrimoniului cultural si natural

Volum dedicat Centenarului Marii Uniri si Anului european al patrimoniului cultural
45,00 lei 40,50 lei