Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Protectia juridica a patrimoniului cultural si natural

Volum dedicat Centenarului Marii Uniri si Anului european al patrimoniului cultural
ISBN/ISSN: 978-606-39-0243-7
45,00 lei
40,50 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Printr-o semnificativa coincidenta, 2018 este marcat deopotriva ca Anul european al patrimoniului cultural si cel al Centenarului Marii Uniri, actul desavarsirii statului national unitar roman din 1918.

Dintr-o asemenea perspectiva aniversara, dar mai ales sub presiunea emergentei unei problematici specifice tot mai stringente si mai importante, cu un caracter relativ unitar si care cere interventia dreptului, s-a nascut ideea unei constructii teoretice, plasata sub efigia protectiei juridice a patrimoniului cultural si natural.

Un drept al patrimoniului cultural si natural, pe cale a se configura si in Romania, caruia o prima schita i se prezinta prin lucrarea de fata si care are raporturi stranse, pana la confundare, in unele privinte, cu dreptul mediului, fara a putea ignora elementele comune, indisociabile de dreptul culturii si dreptul urbanismului.


***

„Nu ma asteptam, deci, sa descopar cum un corp de elita al stiintelor juridice autohtone gaseste interes, timp si o riguroasa expertiza, pentru a se dedica, intr-un context sumbru si agitat, unui monumental efort de lamurire si reglementare a temeiului si a procedurilor fara de care protectia juridica a patrimoniului cultural si natural nu poate fi eficienta. Am fost incintat, in plus, sa pot rasfoi o lucrare solida, un tratat, de natura sa ilustreze la superlativ istoria jurisprudentei nationale si, indraznesc sa spun, europene”.

Andrei Plesu

Detalii tehnice
Data Aparitiei 28 mar. 2018
Categorie generala Variae
Numar Pagini 350
Format Carte brosata
De acelasi Autor