Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Recursul in casatie in noul Cod de procedura penala

ISBN/ISSN: 978-606-673-345-8
Pret de coperta: 25,00 RON
25,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Noul Cod de procedura penala, care a intrat in vigoare la 1 februarie 2014, aduce modificari substantiale in privinta tuturor institutiilor de drept procesual penal, inclusiv in materia cailor de atac.

In intentia de a raspunde cerintelor jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului si de a se conforma prevederilor Conventiei europene pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, in privinta asigurarii celeritatii procesului penal prin desfasurarea acestuia intr-un termen rezonabil, actualul legiuitor roman a reconfigurat sistemul cailor de atac, reducand numarul gradelor de jurisdictie. In acest context, noua legislatie procesual penala prevede o singura cale de atac ordinara – apelul, recursul devenind astfel cale extraordinara de atac, sub denumirea de „recurs in casatie”, exercitat doar in cazuri anume prevazute de lege si numai pentru motive de nelegalitate.

Lucrarea „Recursul in casatie in noul Cod de procedura penala ” trateaza institutia recursului in casatie atat sub aspect teoretic, cat si din perspectiva aplicarii in practica, printr-o abordare comparativa cu institutia recursului.

Detalii tehnice
Data aparitiei04 apr. 2014
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini168
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Anca-Lelia Lorincz
Indisponibila
Drept procesual penal - Vol II - Lorincz

Drept procesual penal. Vol. II

conform Noului Cod de procedura penala
30,00 RON
Indisponibila
Imagine Drept procesual penal. Vol. I

Drept procesual penal. Vol. I

conform Noului Cod de procedura penala
40,00 RON 40,00 RON