Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept procesual penal. Vol. I

conform Noului Cod de procedura penala
ISBN/ISSN: 978-606-673-558-2
Pret de coperta: 40,00 RON
40,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea Drept procesual penal. Volumul I se adreseaza, in egala masura, studentilor din cadrul programului de studii universitare de licenta de la specializarile Drept si Ordine si siguranta publica din Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti, precum si studentilor altor facultati de stiinte juridice.

Intrucat actualul Cod de procedura penala, care a intrat in vigoare la 1 februarie 2014, aduce modificari substantiale in privinta tuturor institutiilor de drept procesual penal, cursul universitar de fata este actualizat, cuprinzand o prezentare a principalelor institutii de drept procesual penal care fac obiectul reglementarii noii legislatii procesual penale: Legea nr. 135/2010 (Codul de procedura penala) si Legea nr. 255/2013 (Legea pentru punerea in aplicare a Codului de procedura penala).

Structurat in conformitate cu prevederile Partii generale a actualului Cod de procedura penala, acest curs analizeaza principalele institutii de drept procesual penal cu aplicabilitate in intreaga desfasurare a procesului penal: principii, actiuni, participanti (inclusiv competenta organelor judiciare), probe, mijloace de proba si procedee probatorii, masuri procesuale, acte procesuale si procedurale comune. De asemenea, lucrarea face referire si la aspecte de practica judiciara (decizii ale Curtii Constitutionale, decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie in solutionarea unor recursuri in interesul legii, jurisprudenta CEDO), fiind elaborata prin luarea in considerare a celor mai recente acte normative care au adus modificari si completari Codului de procedura penala: O.U.G. nr. 3/2014 si O.U.G. nr. 82/2014.

In concluzie, Anca-Lelia Lorincz isi doreste sa puna la dispozitia studentilor un curs universitar bine sistematizat si suficient de explicit, care sa se constituie intr-un instrument util atat pentru dobandirea de competente, cat si pentru pregatirea in vederea sustinerii examenelor de promovare de pe parcursul programului de studii si a examenului de licenta.

.
De ce nu puneti un extras?
s | 17.02.2015 20:54
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
Cuprins? Extras?
Va rugam sa prezentati cuprinsul si extrasul. Multumesc !
Andreea | 18.02.2015 13:49
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
nu recomand
ca sa uzitez un cuvant drag lui udroiu as zice ca acest manual nu intra in "tipicitatea" unui curs universitar insa poate intra in "tipicitatea" unor note de curs . Spun acest lucru deoarece are multe lacune ce nu se regasesc in  alte manuale ex mihai olariu -catalin marin .
adrian b | 17.03.2015 19:38
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
Detalii tehnice
Data aparitiei17 feb. 2015
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini348
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Drept procesual penal - Vol II - Lorincz

Drept procesual penal. Vol. II

conform Noului Cod de procedura penala
30,00 RON
Indisponibila
Codul muncii. Legea dialogului social si 14 legi uzuale

Codul muncii. Legea dialogului social si 14 legi uzuale, ed. 33 (act. 17.09.18)

Cuprinde extrase relevante din hotarari ale Curtii de Justitie a Uniunii Europene - editie ingrijita si adnotata de Marius Eftimie
25,00 RON
Indisponibila
Codul civil si Legea de punere in aplicare. Actualizat 10 septembrie 2018

Codul civil si Legea de punere in aplicare, ed. 10, act. 10.09.18 (2cul)

corelatii cu vechile reglementari, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa si index alfabetic
49,00 RON