Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Fise de drept penal pentru admiterea in magistratura si avocatura. Vol. 1. Partea generala. Editia a 7-a

ISBN/ISSN: 978-606-27-2562-4
Editura: Hamangiu
145,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Despre carte

Fisele de drept penal pentru admiterea in magistratura si avocatura, la fel ca toate celelalte lucrari din cadrul acestei serii, reprezinta un proiect editorial dedicat studentilor, masteranzilor si absolventilor care se pregatesc pentru examenele de admitere si definitivat in profesiile juridice, abordarea autorilor fiind axata, in special, pe prezentarea sintetica a institutiilor dreptului penal, astfel cum acestea au fost configurate, respectiv reconfigurate prin Codul penal intrat in vigoare in februarie 2014. Fisele au ca principal rol facilitarea intelegerii si sedimentarii materiei, in asa fel incat exigentele impuse de proba testarii cunostintelor juridice sa fie mai usor de atins.

Editia a 7-a a Fiselor de drept penal pentru admiterea in magistratura si avocatura din anul 2024 propune si o noua abordare a materiei, astfel ca:
•   materia a fost restructurata intr-un format mai usor de parcurs;
•   au fost adaugate fise noi, in concordanta cu tematica si bibliografia concursurilor si examenelor de admitere in profesie (lucrarea cuprinzand in total 114 fise: 30 de fise pentru partea generala si 84 de fise pentru partea speciala);
•    au fost revizuite toate explicatiile din editia anterioara, conform ultimelor modificari jurisprudentiale si legislative, dintre care amintim Legea nr. 200/2023, Legea nr. 217/2023, Legea nr. 248/2023, Legea nr. 424/2023, Legea nr. 172/2024 si Legea nr. 120/2024;
•    au fost adaugate, in cuprinsul fiselor, exemple din jurisprudenta pentru a facilita intelegerea materiei.

Dat fiind numarul mare de pagini la care a ajuns aceasta editie (1152), pentru a evita riscul desprinderii filelor, lucrarea este tiparita in doua volume, structurate astfel: 1. Partea generala (616 pagini); 2. Partea speciala (536 pagini).

Despre seria Concursuri si examene

Seria Concursuri si examene grupeaza toate lucrarile de sinteze, fise, spete si grile publicate de Editura Hamangiu si este special dedicata studentilor, in vederea pregatirii examenelor de an sau de licenta, si candidatilor la concursurile de admitere si de definitivat in profesiile juridice. 

In ultimii ani, conceptul de fise s-a impus din ce in ce mai mult in fata tratatelor, cursurilor si monografiilor elaborate in materiile ce fac parte din tematica propusa pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii, examenul de primire in profesia de avocat ori examenele de an, de licenta sau de definitivat (INM/INPPA).

Cuprinsul acestor carti este conceput astfel incat cititorul sa dobandeasca o viziune clara si de ansamblu asupra materiei, care sa asigure fixarea rapida a cunostintelor necesare pentru promovarea diferitelor examene si concursuri. Informatiile sunt usor accesibile, structurate intr-o forma logica, actualizate din punct de vedere legislativ si completate cu deciziile obligatorii ale Curtii Constitutionale si ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Detalii tehnice
Data aparitiei11 iul. 2024
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini616
Format165x235 mm
Editiea 7-a
Tip copertaCarte brosata