Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept penal. Partea generala. Caiet de seminar. Editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-27-2365-1
Editura: Hamangiu
110,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Lucrarea Drept penal. Partea generala. Caiet de seminar este redactata de cadre didactice de la Departamentul de Drept penal al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, care au ca specializare materia de studiu Drept penal – partea generala.

Institutiile juridice din Partea generala a Codului penal sunt prezentate intr-o maniera schematica, ce are ca scop facilitarea intelegerii trasaturilor fundamentale si a conditiilor in care acestea isi produc efectele. Aspectele teoretice sunt completate de intrebari recapitulative care includ referiri la o jurisprudenta extrem de diversa a Curtii Constitutionale, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (recursuri in interesul legii si decizii privind dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala) si a instantelor de judecata. 
La elaborarea acestei a doua editii a lucrarii Drept penal. Partea generala. Caiet de seminar au fost avute in vedere modificarile si completarile aduse Codului penal pana la data de 1 septembrie 2023.

Cartea Drept penal. Partea generala. Caiet de seminar este destinata in primul rand studentilor din anul II, in vederea recapitularii cunostintelor teoretice, insa, prin numarul mare de scheme si intrebari recapitulative (peste 200 de scheme si peste 600 de intrebari tip grila de la examene, concursuri si din lucrari scrise la disciplina Drept penal – partea generala, in aceasta editie fiind adaugate in jur de 60 de grile noi), este utila si celor care se pregatesc sa sustina un examen la aceasta materie.

Dr. Lavinia Valeria LEFTERACHE este judecator la Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si profesor universitar la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.
Dr. Cristian MITRACHE este conferentiar universitar la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, fiind directorul Departamentului de drept penal al acestei facultati, si avocat in Baroul Bucuresti.
Dr. George Alexandru LAZAR este judecator la Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti si asistent universitar la Departamentul de Drept penal al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, fiind titular de seminar la materia Drept penal – partea generala.
Dr. Dorel HERINEAN este avocat in Baroul Bucuresti si colaborator asociat la materia Drept penal – partea generala in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti.
Ionut-Gabriel VISINESCU este judecator la Sectia penala a Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti si colaborator extern al Departamentului de Drept penal al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, fiind titular de seminar la materia Drept penal – partea generala.
George Cristian IOAN este judecator, doctorand al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti si colaborator in cadrul aceleiasi facultati, Departamentul de Drept penal.
Stefana-Iuliana SOROHAN este judecator, doctorand al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti si colaborator in cadrul aceleiasi facultati, Departamentul de drept penal.
Marius-Georgel SIMA este judecator, doctorand al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti si colaborator in cadrul aceleiasi facultati, Departamentul de Drept penal.

Editia a 1-a a acestei carti este in continuare disponibila – cu 50% reducere, vezi cartea Drept penal. Partea generala. Caiet de seminar

Detalii tehnice
Data aparitiei28 sept. 2023
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini408
Format165x235 mm
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
-15%
In curand
Drept procesual civil. Editia a 6-a - Gabriel Boroi; Mirela Stancu

Drept procesual civil. Editia a 6-a

Partea generala. Judecata in fata primei instante Judecata in caile de atac. Proceduri speciale. Executarea silita
450,00 RON 382,50 RON
-15%
In curand
Teste-grila si spete de drept procesual civil_ed 2023_Militaru

Teste-grila si spete de drept procesual civil. Editia a 6-a

Cu explicatii ale variantelor de raspuns. Examen de licenta, admitere in profesie, definitivat sau promovare
90,00 RON 76,50 RON