Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Sisteme politico-administrative europene

editia a 2-a
ISBN/ISSN: 978-606-522-005-8
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 53,00 RON
47,68 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Cartea de fata este consacrata analizei sistemelor politice, dar si administrative, ale statelor europene. Elementele teoretice se imbina armonios cu cele practice, in incercarea de a reda cat mai riguros modul in care functioneaza democratiile europene. Creuzetul Europei ne-a permis sa realizam o expunere cuprinzatoare a sistemelor politice prezidentiale, parlamentare sau semiprezidentiale, asa cum structura de stat unitar, regional sau federal ne-a oferit posibilitatea sa expunem sisteme administrative complexe, care imbina traditia cu modernismul.

Prin problematica pe care o abordeaza, prin modul detaliat al prezentarii, prin stilul clar de expunere a informatiilor, lucrarea se detaseaza in peisajul publicistic al dreptului comparat, fiind distinsa in anul 2007 cu premiul „Anibal Teodorescu” acordat de Uniunea Juristilor din Romania.

Cartea se constituie intr-un instrument util ce permite atat juristilor, functionarilor publici, studentilor si masteranzilor de la facultatile cu profil juridic si administrativ, cat si oricarei persoane interesate, sa aiba acces la informatii detaliate, pentru o documentare aprofundata asupra modului de organizare si functionare a democratiilor consolidate din Europa.

Detalii tehnice
Data Aparitiei30 mai 2008
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar Pagini576
Tip copertaCarte brosata
Editiea 2-a
DIN ACEEASI CATEGORIE
NOU
In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

The appearance in law. L’apparence en droit
300,00 RON 270,00 RON
NOU
Drept administrativ. Manual practic. Introducere in dreptul administrativ. Institutii politico-administrative - Flavia Lucia Ghencea

Drept administrativ. Curs universitar. Manual practic Vol. I

Introducere in dreptul administrativ. Institutii politico-administrative
49,00 RON 44,10 RON
NOU
Actiunea in contencios administrativ_Dima

Actiunea in contencios administrativ

Comentarii, doctrina si jurisprudenta
70,00 RON 63,00 RON