Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dictionar de drept public. Drept constitutional si administrativ

ISBN/ISSN: 978-973-115-837-2
Editura: C.H. Beck
21,90 lei
19,71 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

   „Ne-am pierdut respectul fata de limba romana. O mutilam in cel mai reprobabil mod. Ne-au invadat barbarismele si neologismele. Nici procesul de legiferare nu scapa de acest pacat, de multe ori chiar actele normative sunt pline de termeni improprii, de concepte utilizate incorect, ca sa nu mai vorbim de aspectele care tin de topica frazei, de corectitudinea gramaticala, de semnele de punctuatie si de alte asemenea lucruri care afecteaza calitatea actului normativ.


   Limbajul juridic si-a pierdut din rigoare. Auzim, in fiecare clipa, folositi termeni juridici in cel mai impropriu sens. Sa luam un exemplu, locatie. Cunoastem care este sensul juridic real al acestui concept si ne revoltam, cel putin unii dintre noi, cand il descoperim utilizat in cele mai improprii semnificatii.


   Ne dorim ca o asemenea stare de lucruri sa dispara in timp. Si ne exprimam speranta ca si truda noastra, inclusiv cea cuprinsa in aceasta carte, va contribui la realizarea acestui obiectiv.”

Autoarea

Detalii tehnice
Data Aparitiei 23 dec. 2010
Categorie generala Dictionare
Numar Pagini 144
Format Carte cartonata
Alti clienti au cumparat si
NOU
Codul civil si Legea de punere in aplicare. Actualizat la 9 septembrie 2020

Codul civil si Legea de punere in aplicare. Actualizat la 9 septembrie 2020

corespondenta cu reglementarile anterioare, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa si index alfabetic
40,00 lei 36,00 lei

Agenda Juristului 2018

 
29,90 lei 26,91 lei
Din aceeasi Categorie