Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Procedura penala

ISBN/ISSN: 978-606-27-2134-3
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 180,00 RON
144,00 RON
Disponibilitate: Pretul, numarul de pagini si data aparitiei lucrarii sunt estimative si pot suferi modificari!

Cartea de fata, intitulata generic Procedura penala, reprezinta un curs universitar adresat in primul rand studentilor facultatilor de drept, precum si absolventilor care se pregatesc pentru examenele de admitere in magistratura si in avocatura. Structura lucrarii acopera in integralitate tematica disciplinei drept procesual penal din programa facultatilor de drept, precum si tematica concursurilor si examenelor de admitere in profesiile juridice.

Cititorii vor regasi in aceasta carte o sistematizare riguroasa a institutiilor de procedura penala, care sunt prezentate intr-un stil limpede si cursiv, in care consideratiile teoretice sunt insotite de numeroase exemple si solutii din practica recenta a instantelor nationale si a Curtii Europene a Drepturilor Omului, care ajuta la intelegerea mecanismelor de interpretare si aplicare a dispozitiilor procesuale penale.

Textele si reglementarile din Codul de procedura penala sunt analizate prin prisma tuturor modificarilor legislative si jurisprudentiale la zi, autorii avand in vedere numeroasele exceptii de neconstitutionalitate admise de Curtea Constitutionala, precum si deciziile completurilor competente ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie (Completul competent sa judece recursul in interesul legii si Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala) privind interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor de procedura penala.

Cartea Procedura penala este alcatuita din doua parti: partea generala si partea speciala, fiind respectata astfel succesiunea reglementarilor Codului de procedura penala. In partea generala sunt analizate:
•    principiile si limitele aplicarii legii procesuale penale;
•    actiunea penala si actiunea civila in procesul penal;
•    participantii in procesul penal;
•    probele si mijloacele de proba;
•    masurile preventive, masurile asiguratorii, restituirea lucrurilor si restabilirea situatiei anterioare;
•    acte procesuale si procedurale comune, 
in timp ce partea speciala cuprinde:
•    structura generica a proceselor penale;
•    urmarirea penala;
•    camera preliminara;
•   judecata (reglementari generale privind judecata, judecata in prima instanta, apelul, contestatia, contestatia in anulare, revizuirea si redeschiderea procesului penal in cazul judecarii in lipsa persoanei condamnate);
•    proceduri speciale (acordul de recunoastere a vinovatiei, procedura in cauzele cu infractori minori, procedura reabilitarii);
•    punerea in executare a hotararilor penale.

Dr. Bogdan Micu este conferentiar universitar la Facultatea de Drept a Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti si avocat. 
Dr. Radu Slavoiu este lector universitar la Facultatea de Drept a Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti si avocat. 
Dr. Andrei Zarafiu este conferentiar universitar la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si avocat.

Detalii tehnice
Data aparitiei15 oct. 2022
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini904
Format165x235 mm
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Bogdan Micu