Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Infractiunea complexa

Aspecte teoretice şi practica judiciara
ISBN/ISSN: 978-606-522-741-5
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 22,20 RON
19,94 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

Lucrarea de fata - Infractiunea complexa. Aspecte teoretice si practica judiciara - aduce in atentia cititorilor o institutie de drept penal care a provocat multe controverse in doctrina si in practica judiciara de specialitate, autorul reusind sa identifice noi aspecte, laturi ale acestei problematici, pe care le-a tratat cu o remarcabila capacitate de analiza a fenomenului juridic si pe baza unei temeinice documentari.

In examinarea temei abordate, sunt prezentate pe larg opiniile din literatura juridica, insa un loc important in analiza materiei il ocupa practica judiciara. Autorul sistematizeaza solutiile in raport cu diferitele infractiuni (talharie, ucidere din culpa, trafic de persoane, viol, furt calificat, rele tratamente aplicate minorului) si nu se multumeste sa inventarieze numai spetele referitoare la fiecare infractiune complexa in parte, ci reda pe larg controversele ridicate, argumentele pro si contra, examinand critic multe dintre aceste decizii.

Nu in ultimul rand, utile sunt si referintele de drept comparat, dar si analiza dispozitiilor din noul Cod penal privind infractiunea complexa, fiind punctate si comentate asemanarile si deosebirile dintre cele doua reglementari.

Prof. univ. dr. George Antoniu

Detalii tehnice
Data Aparitiei18 mai 2012
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini192
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si