Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Infractiuni de abuz si neglijenta in serviciu. Practica judiciara

Practica judiciara
ISBN/ISSN: 978-606-522-788-0
Editura: Hamangiu
27,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea isi propune analizarea din perspectiva jurisprudentiala, cu retinerea si indicarea surselor doctrinare in domeniu, a infractiunilor de abuz si neglijenta in serviciu, prin redarea si adnotarea a peste 90 de hotarari judecatoresti, ce prezinta raporturile intre abuzul si neglijenta in serviciu si alte infractiuni (delapidare, gestiune frauduloasa, deturnare de fonduri, furt, diferite infractiuni de fals etc.), modul de intrunire a elementelor lor constitutive si diverse aspecte procedurale, precum si jurisprudenta in materie a Curtii Constitutionale si a instantelor supreme, de-a lungul timpului.

Infractiunile in cauza reflecta un grad ridicat de pericol social, mai ales prin prisma faptului ca majoritatea acestora sunt retinute in concurs sau in legatura cu infractiuni de coruptie, in timp, afectand insasi functionarea statului, prin lipsa de incredere in functionarii care il reprezinta si care vor dezvolta perceptia generala a cetatenilor ca acestia trebuie sa utilizeze alte instrumente decat cele legale pentru a-si valorifica drepturile recunoscute de lege si, mai mult decat atat, ca pot eluda, la randul lor, normele juridice, fara sa fie trasi la raspundere.

Necesar
Carte cuprinde jurisprudena relevantă privitor la infracţiunile de abuz şi neglijenţă în serviciu, atât hotărâri pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cât şi hotărâri ale altor instanţe judecătoreşti, multe dintre acestea nefiind publicate. Lucrarea abordează infracţiunile de abuz şi neglijenţă în serviciu sub toate aspectele. Era necesară o astfel de carte în contextul realităţilor social economice actuale, când numărul unor astfel de infracţiuni a crescut exponenţial.
Vizitator | 09.07.2012 13:58
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
NOTA 10
contine spete bine alese care vin in sprijinul practicienilor cat si a celor care vor sa inteleaga cat mai bine aceste infractiuni atat de des intalnite in viata de zi de zi insa din pacate nu tot atat de des deferite organelor indrituite .
adrian b | 24.01.2013 00:10
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
Detalii tehnice
Data aparitiei26 iun. 2012
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini296
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Victor Vaduva