Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul Uniunii Europene. Culegere de grile si spete

editia a 2-a
ISBN/ISSN: 978-973-115-758-0
Editura: C.H. Beck
14,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
   Lucrarea de fata constituie un instrument de lucru necesar pentru dezvoltarea rationamentului logico-juridic specific solutionarii unor litigii cu elemente de drept al Uniunii Europene si este compusa din grile teoretice si grile-spete. Fata de editia anterioara, lucrarea cuprinde grile noi, iar cele existente au fost revizuite in lumina modificarilor aduse de Tratatul de la Lisabona, intrat in vigoare la 1 decembrie 2009.

   Intrebarile incluse sunt tipice pentru studentii facultatilor de drept, care descopera pentru prima data dreptul Uniunii Europene, pentru auditorii Institutului National al Magistraturii, precum si pentru practicieni.

  Grilele se concentreaza asupra problemelor de drept institutional/constitutional  european, care tin de aplicarea legislatiei  UE pe teritoriul fiecarui stat membru, posibilitatea invocarii normelor europene in fata instantelor nationale, raspunderea statelor membre pentru prejudicii cauzate persoanelor prin incalcari ale dreptului european, procedura hotararilor preliminare, dar si de aspecte ale libertatilor fundamentale.

Detalii tehnice
Data aparitiei11 iun. 2010
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini104
Tip copertaCarte brosata
Editiea 2-a